• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Ateizme  Az Kalmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Doğruhaber / Analiz
 
İhsan Eliaçık’ı az çok bilirsiniz... Kendisi için “anti kapitalist Müslüman” tanımını kullanır.

Solcularla, ulusalcılarla, Kemalistlerle beraberdir. İslam’a son derece tahammülsüz olan bazı kimseler her nedense Eliaçık’ı yere göğe sığdıramıyorlar. Eliaçık “Kur’an” diyor, “İslam” diyor; ama onları, tüm İslam dışı yaşantılarına rağmen cennete gönderiyor. Namaz kılmalarına, oruç tutmalarına gerek olmadığını, haksızlığa karşı çıkmanın cennete girmek için yeterli sebep olduğunu iddia etmişti.

Demek ki, o sözler az gelmiş.

Daha da ileri gitmiş Eliaçık.

Özgür Gündem’den Murat Çakır, onunla yapılmış bir söyleşiden bölümler almış köşesine.

Bazı bölümlerini alıyorum buraya:

“Eliaçık’ın, bilhassa etnik köken, din, cins, ve cinsel yönelim konusunda ötekileştirilenlere yönelik yaklaşımı, kendini liberal veya demokrat olarak ilan edenlerin yaklaşımından daha radikal. “Şahsen LGBT bireylerinin, başörtülü kadınlardan daha çok haksızlığa uğradıklarına inanıyorum. O zaman haksızlığa uğrayan bu insanları desteklemeyeceğiz de kimi destekleyeceğiz.”

“Eliaçık, “Kur’an’ı sınıf perspektifinden ele aldığımızda sosyalizme, hatta komünizme yakın olduğunu görebileceğimizi” söylüyor.”

Sapma, saptırma ve iftiranın sınırı yok Eliaçık ve taifesinde!

Kur’an’ın üslubu açık: “Lut da; hani kavmine demişti: “Siz gerçekten, sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı ‘çirkin bir utanmazlığı’ yapıyorsunuz.”

Eliaçık, LGBT’lilere destek vererek “alemlerden hiç kimsenin yapmadığı ‘çirkin bir utanmazlığa” destek veriyor ve kapitalist yaşam tarzının getirdiği “hazların peşinden koşma” mantığını meşrulaştırıyor.

Adım adım bir yerlere doğru gidiyor Eliaçık. Nereye mi gidiyor? Kendisi söylüyor: “Biz ateizmden önceki son durağız.”

Bizden sonrası ateizm demek istiyor; ama durağın yer değiştirdiğinden artık haberi bile yok! “Esrar serbest olsun” yazılı tişörtler giyen kızına destek veren Eliaçık, esrar dumanları arasında durağını karıştırdığından da haberi yok!
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir