• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Tesettür Seferberliği Tüm Yurtta Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet yürüten Hizmet Der, bir süre önce Mustazaf Der öncülüğünde başlatılan "Tesettür Seferberliği" kapsamında bir seminer düzenledi.

 

Seyrantepe Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Seyrantepe Taziye Evinde düzenlenen seminer Kur`an-ı Kerim`in tilaveti ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Şemsihan Mecit; "Giydiğimiz elbiselerimizi bir süs ve moda bilinci ile değil Allah`ın bir emri bilinci ile giymeliyiz. Elbisenin bizleri ayıp ve zararlardan koruyacak bir örtü süslerimizi gizleyen bir kalkan olarak giymeliyiz" dedi.

 

Peygamber Efendimizin (sav), `süs ve ziynet eşyalarını yabancı erkeklere gösteren kadınlar kıyamet gönünden karanlıkta kalıp aydınlığa kavuşmayacaklardır` şeklindeki hadisini hatırlatan Mecit; hayaya değinerek, "Bütün peygamberlerin hayâ etmiyorsan istediğini yap, örtü ve hayânın fıtri olup hayânın kadında daha bir önem taşımaktadır." dedi.

 

Bir Destek de Köy Der`den
Öte taraftan Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Köylere yönelik faaliyet yürüten Köy Der`de başörtüsü ve tesettür seferberliğine destek amacıyla bir piknik gezisi düzenledi.

 

Etkinlik Eğil`de Peygamber kabirlerinin ziyareti ile başladı. Bölgede açık alanda başörtüsü ile ilgili bir program yapıldı. Yediden yetmişe yüzün üzerinde bayanın iştirak ettiği programda kısa bir konuşma yapan, Esma Özdemir; "Uğrunda bedel ödenmiş aziz İslam davasının vazgeçilmezlerinden ve farzlarından olan örtümüze her yerde her zaman Allah`ın istediği şekilde sahip çıkıp örtünmemiz gerekir" dedi.

 

"Örtümüzü modalaştırmaya çalışıyorlar" diyen Özdemir, Rabbimizin bizden istediği örtüye bürünmemiz gerekir" diyerek sözlerini bitirdi.

 

Program küçük kız çocukların okuduğu ilahiler ile son buldu.

Osman İçli - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir