• DOLAR 32.418
  • EURO 34.662
  • ALTIN 2386.757
  • ...
Huzurevi'nde 315 kişinin ağız ve diş taraması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Diş Hekimliği Fakültesi'nin 2 öğretim üyesi ve 3 araştırma görevlisiyle gerçekleştirdiği sağlık taramasında 315 huzurevi sakininin ilk muayeneleri yapıldı ve tedavi edilmesi gerekenler kayda alındı.


Ağız ve diş sağlığı tedavisi gereken hastalar, Diş Hekimliği Fakültesi'ne getirilerek tedavileri gerçekleştirilecek.


Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. İsa Yöndem, "Biz ilk iş olarak huzurevi sakinlerinin ağız ve diş sağlığı sorunlarını tespit ettik. Tedavi edilmesi gereken hastalarımızı belirledik ve onları hastanemize davet ederek tedavilerini yapacağız. Burada hekim arkadaşlarımız toplam 315 kişinin ağız ve diş taramasını yaptı. Genel olarak diş bakımları iyi ama proteze sahip olan hastalarımız dişlerinin temizliğini sağlayamıyor ve bakımlarını yapamıyorlar. Bu sorunları hastanemizde çözeceğiz." dedi.


Tedavi için servis hizmeti

Selçuk Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi'nin gerçekleştirdiği bu etkinliğin yaşlılar için önemine değinen Dr. İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Baybağan ise, "Kuruluşumuzda 315 yaşlımız bulunmaktadır. Bu yaşlılarımızdan bazılarının çeşitli sağlık sorunları olduğu için huzurevi dışına çıkmaları çok zor. Bu sorunun bu şeklide çözülmesinden dolayı çok memnunuz. Dişlerinden ve ağzından sorunu olan yaşlılarımız servislerle hastaneye taşınacak ve gerekli tedavileri yapılacak. Bu tedavinin onların yaşam kalitelerini arttıracağını düşünüyorum. Ağız ve diş sağlığı insan hayatı için çok önemli. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne gerçekleştirdikleri bu projeden dolayı çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.


Yapılan ağız ve diş taramasından memnun olduğunu ifade eden Dr. İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakini Metol Öz, "Burada yatalak arkadaşlarımız var ve onlar için yapılan bu tarama çok önemli. Bu etkinliği gerçekleştirenlere müteşekkiriz." dedi.

Sağlık taraması sonunda tüm huzurevi sakinlerine diş bakım seti dağıtıldı.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir