• DOLAR 32.215
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2452.381
  • ...
Sabır kahramanı vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - İslami davadan bir oğlu katledilen ve 3 oğlu da cezaevinde olan Seyran Baran (78), dün akşam rahatsızlanması üzerine gelini ve torunu Cihan Baran tarafından Toros Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede yapılan tetkiklerde herhangi bir sağlık probleminin olmadığı ve çekilen röntgenlerde de kalbinde herhangi bir rahatsızlığı olmadığı görüldü. Daha sonra hastanede sedye üzerindeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 

Vefat haberinin duyulmasının ardından Baran ailesinin sevenleri hastane önüne gelerek bekledikleri görüldü. Hastane morgunda bekletilen cenazenin resmi işlemlerin ardından defnedileceği öğrenildi. 

Torunu Cihan Baran, ninesinin helalleştikten sonra gülümseyerek ruhunu Rabbine teslim ettiğini söyledi. 

Seyran Nine, 2000`li yıllarda Van`da çıkan olaylarda oğlu Nurettin Baran`ın katledilmesinin ardından oğlu Abdulkadir Baran ile Mersin`e yerleşmişti. 

Yıllardır Mersin`de yaşayan Seyran Baran`ın oğlu Abdulkadir Baran, 2011 yılında İslami davadan tutuklanmış ve şuan Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevine bulunduğu öğrenildi. 
Oğlu Cafer Baran ise aynı davadan şuanda İzmit Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunuyor.

Bir diğer oğlu olan Tahir Baran ise aynı davadan müebbet almış ve şuan İzmit Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunuyor. 

Cezaevlerinde yatan 3 oğlu, annelerini son bir kez görebilmek ve son vazifelerine yerine getirmek için cezaevleri savcılılarına dilekçe gönderildiği öğrenildi. Savcının izin verip vermeyeceği merak ediliyor. 

Seyran Baran, 09.10.2012 tarihinde İlke Haber Ajansı`na verdiği röportajda çocuklarının hepsi kendisinden uzak olduğunu belirterek şunları söylemişti; "Benim çocuklarım kimsenin malını çalmamış. Kimsenin namusuna bakmamış. Suçları sadece camide Kur`an dersi vermek. İslami insanlara anlatmaktır. Çocuklarımı Allah bana verdiği günden beri ne kimsenin kalbini kırmışlar ne de kimseye zarar vermişler. O kadar iyi çocuklardır. Allah onlardan razı olsun. Bu çocuklarımdan ben memnunum. Allah da onlardan razı olsun." (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir