• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Şimdi balık yemenin tam zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Havaların soğumasıyla birlikte balıkta bereket yaşanıyor. Tezgahlar balık çeşitleriyle dolarken, hamsi, sardalye ve uskumru 5 TL, barbunya 10 TL ile başlayan fiyatlarla satılıyor.

 

Bu yıl balığın oldukça bol olduğunu, buna bağlı olarak da fiyatların ucuzladığını söyleyen Mersin Balıkçılar Pazarı esnaflarından Ahmet Dilgil, "Balık soğuk havayı sever, balığın tazesi de lezzetlisi de kışın yenir. Yılbaşından sonra balıklar azalıyor. Balık ucuz, günlük geliyor. Balık 5 liraya kadar düştü. Şu an balık denizden bol çıkıyor ve fiyatı da oldukça ucuz. Balık yemenin tam zamanı, doktorlar balığı öneriyor. Balık bol çıkınca, bizler de vatandaş yesin diye ucuz veriyoruz." dedi.

 

Mersin gibi sahil kentin balığa ilgisinin maalesef düşük olduğunu belirten bir diğer balıkçı esnafı Ramazan Demir ise şunları söyledi: "Balıketi doktorların tavsiye ettiği besinlerin en başında geliyor. Özellikle çocuk ve yaşlıların her hafta yemesi öneriliyor. Ama maalesef Mersin'in sahil kenti olmasına rağmen balığa ilgisi az. Oysaki balık yemek hem eğlenceli hem de lezzetlidir. Şimdi balık yemenin tam zamanı. Balık hem bol çıkıyor hem de ucuz satılıyor ve üstelik balıklar günlük ve taze kendi Akdeniz sularımızda çıkıyor. "dedi.

 

Mersin Balıkçılar Pazarında balık fiyatları ise şu şekilde: Karadeniz Hamsi, Sardalye, Uskumru 5 TL, Barbunya 10 TL, Levrek ve Kefal 10 TL, Gümüş 12 TL, Çupra 13 TL, Turna 15 TL, Lagos 25 TL. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir