• DOLAR 32.9
  • EURO 35.334
  • ALTIN 2459.893
  • ...
Heniyye'den son dakika  ateşkes açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, kalıcı ateşkes,  çekilme ve kapsamlı bir esir takası anlaşmasına olumlu yaklaşacaklarını duyurdu. 

Hamas lideri Heniyye'nin açıklaması şöyle;

 ''Gazze işgalci işgalcilere karşı her cephede mücadele ediyor. Toprağımızı, kimliğimizi, kutsallarımızı, kutsal mekanlarımızı savunduğumuz tarihi bir destanın ortasındayız. 

Halkımız, yerinden edilmeden bombalamaya kadar boğucu bir kuşatma ve en uç acılar altında yaşıyor. Düşman halkımızdan yalnızca azim, metanet, direniş, daha köklülük ve aidiyet görecek.

Allah'ın  bize zafer, kurtuluş ve güçlenme vaadinden eminiz. Acımasız soykırım gerçekleştiren cani düşman, ilan ettiği hedeflerden hiçbirine ulaşamadı

Gazze Şeridi'ndeki halkım her değerli şeyi verdi ve vermeye devam ediyor, her türlü acıya metanet ve sabırla katlanıyor. Haklarına bağlı direniş savaşçısı konusunda eşsiz bir model sunan El Kassam'daki direnişçilere ve direniş tugaylarına selamlarımı iletiyorum.

Mescid-i Aksa Tufanı tarihi bir savaştır ve sonuçlarının işaretleri çeşitli yönlerde görülmektedir. Hamas, ateşkes, Gazze Şeridi'nden çekilme, yıkılanların yeniden inşası ve kapsamlı bir esir değişimi anlaşmasını içeren entegre bir anlaşmaya hazır.

 Irak'taki İslami Direniş Tugaylarına, düşmanımızın bir olduğunu ve milletimizin bir olduğunu teyit ettiğinizi söylüyoruz. Filistin'i destekleyen ve onunla ittifak kuran tüm tarafların beyan ettiği konumu takdir ediyoruz

Cani düşman, Gazze'de, Batı Şeria'da ve Kudüs'te halkımıza karşı yürüttüğü imha savaşını yoğunlaştırdı. Suçlu düşman, özellikle sabırlı Gazze'yi bombalamaya, öldürmeye ve yok etmeye devam ediyor

Gazze'deki halkımız, düşman bombalarıyla karşı karşıya olduğu gibi, kıtlıkla da karşı karşıya. Bu ebedi savaşta millet üzerine düşeni yapmalıdır. Milletimizin desteğini geliştirmesinin ve Siyonist düşmanla çatışmasını artırmasının zamanı geldi

 Hamas ve tüm direniş grupları, halkımızın kanını bağışlayacak ve saldırıyı durduracak bir anlaşmaya varmak için büyük bir ciddiyet ve esneklik gösterdi.

Ateşkes teklifine cevabımız Biden'ın konuşmasında ve Güvenlik Konseyi kararında yer alan temellerle tutarlıdır.  İşgal, esir almak ve imha savaşını yeniden başlatmak amacıyla dolandırıcılık ve aldatma girişimlerine devam ediyor.  İşgalci ve müttefikleri, Hamas hareketinin tutumuna yanıt vermedi; bunun yerine bize baskı yapmak için manevralar yaptı ve kışkırtıcı medya kampanyaları başlattı.  Gazze'de çözüm, düşmanın kaçmasına ve ulaşmasını engellemesine bakılmaksızın, kapsamlı bir anlaşmaya varacak müzakerelerle sağlanır.

 Çözüm, soykırımı sonlandıracak tüm yolların üzerinde çalışmaya devam edilmesiyle elde edilir ve Hamas hareketi bu konuda ciddi bir şekilde çalışmaktadır. Arabulucuların rolüne ve yaptıkları işin önemine bağlıyız ve Gazze'deki savaşı sona erdirme misyonunu gerçekleştirmeleri için onlara fırsat vermeye hazırız. Hamas kalıcı ateşkes, Gazze'den kapsamlı çekilme, yeniden yapılanma ve takas anlaşması sağlayacak bir anlaşmaya varma konusunda ciddi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir