• DOLAR 32.251
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2400.701
  • ...
Sınavlar başladı ama öğretmen yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde öğretmen açığının devam etmesi nedeniyle Radyoloji Bölümü öğrencilerinin 12 saatlik derslerinin boş geçtiği öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren öğrenci ve veliler bu açığın bir an önce giderilmesini istediler.

 

16 Eylülde başlayan Eğitim Öğretim yılından bu yana öğretmen eksikliğinin bir türlü giderilmemesinden şikâyetçi olan veli ve öğrenciler, sağlık kuruluşlarında göreve başlayacaklarını buna rağmen en önemli derslerinin boş geçtiğini ifade ederek, Milli Eğitimin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

 

Okulların açıldığı günden beri öğretmen açığının devam ettiğini belirten ve adının açıklanmasını istemeyen Radyoloji bölümü öğrencisi, "7 tane meslek dersimiz var. İlk zamanlarda hepsi boş geçmekteydi. Şuan 4 dersimiz doldu fakat hala boş geçen derslerimiz var ve bizim için en önemli olan derslerimiz boş geçiyor. Kısa bir zaman zarfında sağlık kuruluşlarında göreve başlayacağız ancak hala bizim için önemli olan derslerde öğretmenimiz yok. Bir bilgi öğrenmiş durumda değiliz." şeklinde konuştu.

 

Milli Eğitim Bakanlığının 147 nolu şikayet hattını dahi aradıklarını söyleyen başka bir öğrenci, yetkililerin kendisinden sınıf adına dilekçe vermesini istediğini, bunu da yaptıklarını ama bir netice alamadıklarını söyledi.

 

Okul başladığında 18 saatlerinin boş geçtiğini şimdi ise boş saatlerin 12'ye indiğini söyleyen Radyoloji öğrencisi, "Okul başladığından beri bu derslere hiç girmedik ve sınavlar bir hafta sonra başlıyor. İleride staj yapacağız sonra çalışmaya başlayacağız ancak boş geçen derslerle ilgili hiçbir bilgimiz yok. Bundan dolayı biran önce öğretmen atamalarının gerçekleşmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bazı veliler ise, dilekçe toplayarak Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduklarını ama kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve sorunlarına bir çözüm bulamadıklarını söylediler.

 

Ayrıca edinilen bilgilere göre, okul yönetiminin de öğretmen açıkları nedeniyle Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe gönderdikleri fakat sorunun çözülmediği, okul yönetiminin öğretmen arayışında olduğu öğrenildi.

 

Son olarak Diyarbakır Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürüne seslenen öğrenciler, boş derslere acilen öğretmen atamalarını gerçekleşmelerini, eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmek istediklerini söylediler. (M. Sait Adiyaman/ Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir