• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrenciler, Sağlıkta Profesyonelleşme olgusunda yer almalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sağlık Yönetimi bölümü ile Genç Yöneticiler Kulübü tarafından "Sağlık Yönetiminde Yeni Yapılanma ve Sağlık Yöneticisinin Rolü" konulu sempozyum öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde düzenlenen sempozyumda, kulüplerinin çalışmalarından söz eden Genç Yöneticiler Kulübü Başkanı Müntaz Korkutan, Ankara'da Sağlık Bakanlığının bölüm mezunları ile ilgili olarak KPSS'de yapmayı taahhüt ettikleri 'Mesleki Unvan Tanımlanması'nın bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli desteğin verilmesini istedi.

 

Ardından söz alan Dicle Üniversitesi İİBF Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Demirhan, sağlık yönetimindeki profesyonelleşme olgusunu ele almak ve öğrencilerinin bu olgu içerisindeki yerini tartışmak için burada olduklarını söyledi.

 

Demirhan, "Bir tarafta genç, verimli ve dinamik arkadaşlarımız var. Diğer tarafta tabiri caizse suyun başında olanlar var. İki tarafı bu sempozyumda birleştirebilirsek, oradan bir sinerji çıkarabilirsek, bizim için en büyük mutluluk bu olur." dedi.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, sağlık bütçesinin ciddi anlamda büyüdüğünü ve Sağlık Bakanlığı yönetim anlayışının değiştiğini kaydederek, hiçbir kamu kurumunun cesaret edemediği bir sistemi devreye soktuğunu ifade etti.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır ise, üniversitelerin Sağlık Bakanlığındaki ilerlemelere pek ayak uyduramadığını, herkesin kendi içerisinde bir takım problemleri ve sıkıntıları olduğunu belirtti.

 

Sempozyumun 6 oturum halinde 2 gün süreceği öğrenildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir