• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Nusaybin MYO'da Kürt Dili dersi veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Gümrükleme Bölümü'nde öğrencilere seçmeli ders olarak Kürt Dili veriliyor.


Nusaybin Meslek Yüksek okulunda Tüm Artuklu Üniversitesinde olduğu gibi Dış Ticaret Gümrükleme Bölümü'nde haftada 2 ders Akademik Kürt Dili dersi veriliyor.


Kürt Dili dersini veren Türk dili Edebiyatı Öğretmeni ve Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ziver İlhan, "Nusaybin'de haftada iki gün Kürt Dili dersi veriyorum. Öğrencilerimiz arasında dışardan gelen öğrenciler var. Ana dili Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Zazaca olan öğrencilerimiz var, bizde onlara Kürt Dilini öğretiyoruz. Biz istiyoruz ki konuşmalarımızda Kürtçeyi daha fazla konuşmayı, bundan farklı iş için bir yere girdiğinde daha çok Kürtçe biliyor mu bilmiyor mu diye soruyorlar. Yani Kürtçe bilenler daha avantajlı oluyor bu konuda. Bunun için Kürt Dilini bilseler daha çok iş imkânı buluyorlar. Bizde onlara bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz."dedi. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir