• DOLAR 32.33
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2297.658
  • ...
Bütün siyasi akımlardan uzak durmaya çalışıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından Çankaya Köşkü`nde verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye`de Resulayn`daki çatışmaların ardından Türk uçaklarının bölgeyi bombaladığı iddiasına ilişkin soru üzerine Özel, "Açıklamayı biz yapmadığımıza göre asılsız bir haber demektir. Asparagas bir haber. Böyle bir şey olduğu zaman ben internet aracılığı ile bütün basını, bütün Türk kamuoyunu bilgilendiriyorum. Böyle bir şey ben koydum mu internetime? Koymadıysam yoktur" yanıtını verdi.

Özel, Ceylanpınar`da bir kişinin Suriye tarafından gelen ateş ile hayatını kaybetmesinin kayıp sayılıp sayılmayacağı yönündeki soruya, "Bugüne kadar kaç vatandaşımızı kaybettik. Bunlar oradan seken mermiler. Biz de seken mermi kimden gelirse gelsin buna misilleme yapıyoruz" dedi.

Misilleme olarak yapılanların belirtildiğini anlatan Özel, şunları söyledi:

"Bunlar angajman kuralları. Bunlar Bakanlar Kurulunun onayından geçmiş, yetkileri bize verilmiş misilleme hakları, angajman kuralları neyse onu uyguluyoruz. Bizim yaptığımız her şey yasal. Yasa dışı hiçbir şey yapmıyoruz biz."

Özel, hava savunma sistemine ilişkin sorulara ise konu hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar tarafından geniş bir açıklama yapıldığı yanıtını verdi.

Hava savunma sistemine ABD`den tepki gelip gelmediğine dair bir soruyu Orgeneral Özel, "Hayır" diye cevaplandırdı.

Özel, Türk hava sahasının Rus uçakları tarafından ihlal edilip edilmediğine ilişkin soruya, ihlal olursa bunun açıklandığı yanıtını verdi.

Balyoz davasıyla ilgili iddiaların hatırlatılması ve konuyla ilgili soru yöneltilmesi üzerine Orgeneral Özel, bu konudaki iddialara cevap verdiğini ve orada birçok mesaj bulunduğunu dile getirdi.

TSK`nın milletin ordusu olduğunu ifade eden Orgeneral Özel, bütün siyasi akımlardan uzak durmaya çalıştıklarını kaydetti.

Resepsiyonda gazetecilerden yoğun ilgi gören Orgeneral Özel, iyi bir futbol uzmanı olduğunu ve Galatasaray`ı tuttuğunu belirtti. Özel, aynı zamanda Fenerbahçe üyesi de olduğunu anımsatarak, "Beşiktaşlılar gelirse onlara da üye olurum" dedi.

Sporda centilmenliğe ve hoşgörüye yer verilmesi gerektiğini ifade eden Özel, demokratik bir ülkede yaşanıldığını ve maçlarda olay çıkmasının hoş olmadığını söyledi. Özel, emekli olduğu zaman futbol ile ilgilineceği esprisini yaparak, "Her şeyin başı eğitim. Ceza ile bir şey olmuyor" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir