• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Benim ciğerim yandı başkasını ki yanmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Kadın ve Doğum Hastanesi'nde işçi olarak çalışan Halil Düger hastanenin asansöründe sıkışarak hayatını kaybetmişti. Mehmet Akif İnan Devlet hastanesinde işçi olarak çalışırken işçiden çıkarılan abi Sabri Düger, yetkililerden adaletin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

 

Tek isteğinin adaletin yerine gelmesi olduğunu dile getiren Düger olayı şöyle anlattı: "Saat 08.30 civarı yemek yiyeceğimiz sırada rahmetlinin oğlu koşarak geldi ve 'babam düşmüş' dedi. Biz hemen hastaneye gittik doktorların onun göğsüne basınç uyguladığını gördüm. Yoğun bakıma kaldırdılar doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Orada buluna bir personel şefi sürekli doktora kalp krizi geçirdiğini söylüyordu ama ben sesimi çıkarmadım. Bir şey olmaz dedim. Yapılan otopsiden sonra ikindi vakti cenazemizi defnettik" diye konuştu.

 

Asansörün bozuk olduğu yönündeki iddialara da değinen Düger, olaydan sonra hastaneye gelen savcının makine mühendisiyle beraber asansörü incelediğini, savcının da asansörde mahsur kalma tehlikesi geçirdiğini belirterek oradaki şahitlerin beyanına göre savcı, müdürü çağırıp asansör konusunda yüzde yüz hata olduğunu söylediğini ifade etti.

 

Ölümün Allah'ın bir emri olduğunu dile getiren Düger, "Hastane yetkilileri koltuklarında oturup hiçbir şeyle ilgilenmediler. O asansör bakımsızdır. O hastanede her şey oluyor. Benim ciğerim yandı başkasının ciğeri yanmasın." diye konuştu.

 

Yetim kalan çocuklara Sosyal Yardımlaşma tarafından maaş bağlandığını ifade eden Düger, kendisinin de başka bir hastanede çalıştığını ancak kendisinin işten çıkarılarak başkasının kendi yerine işe alındığını iddia etti.

 

Vali Güvenç'in kendisine aynı hastanede iş bulmasına rağmen hastanenin yetkililerinden Y.G'nin 65 yaşın çalışma haddi olmasına rağmen elli yaşından büyük işçi çalıştıramadıklarını ileri sürerek kendisini işe almadığını ileri sürdü. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir