• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
İmtihan Ateşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yusuf Akyüz / İnzar Dergisi

Ey insanlar! Allahu Teâlâ’nın vaadi haktır. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve o aldatıcı (şeytan) da sizi Allah’ın afvına güvendirip günahlara sevk ederek yoldan çıkarmasın.” (35/5)

“Sahil ameller işlemekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi bir takım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zaman da insan mü`min olarak sabahlar, kâfir olarak geceler. Mü`min olarak geceler, kâfir olarak sabahlar. Dinini küçük bir dünyalık karşılığında satar!” (Müslim, iman, 186; Tirmizi, fiten, 30; İbn-i Mace, ikame, 78)

“Elif, Lam, Mim. İnsanlar imtihan edilmeden sadece ‘iman ettik’ demekle bırakılıvereceklerini mi sandılar. And olsun ki onlardan öncekileri de imtihan ettik.” (29/1,2,3)

Meşhur hadis-i şerifte, fitne ve fesadın ayyuka çıktığı ahir zamanda, “imanı korumanın, elinde ateşten bir kor tutmak gibi çetin olacağı…” haber verilmiştir. İçinde yaşadığımız şu zaman, hadis-i şeriflerde haber verilen fesad-ı zamanın ta kendisidir. Bugün deccal avenesinin köşe bucak, cadde sokak kol gezdiği, en ücra yerlere kadar istila ettiği ve teknolojik şebekelerle evlere kadar girdiği şu fitne çağında imanı kaybetmek içten bile değildir. Bir anlık gaflet ve şehvetle başlayan aldanış neticesinde insan, imanını kaybedip tepe taklak olup gidebilir. Gözünü koruyamayan, gönlünü de koruyamaz. Bir anlık gaflet neticesinde gözden giren fitne ateşi, imanın evi mesabesinde olan gönlü yakıp kül ederek insanı felakete sürükleyebilir. Günümüzde sokakta, okulda işyerinde ve evinde bile herkes bu tehlikeyle iç içedir. “Herkes sabahtan (dışarı çıkar) nefsini satar, kimisi onu azad eder, kimisi de helak eder!” (Müslim, Taharet, 1)

Bilhassa gençler, deccal şebekesinin asıl hedefidir. Deccal avenesinin elinde ve denetiminde olan bütün teknolojik kanallar genç kitleleri yoldan çıkarıp avlamak, imanını ve iffetini çalıp cehenneme postalamak için seferber edilmiştir. Cadde ve sokaklara deccalın ağları serilmiş, medyatik kanalizasyonlar köy evlerine kadar her yere döşenmiştir. Her çatıda bir çanak, cadde ve sokakları dolduran bir sürü çıplak ve onların peşinden cehenneme koşan bir yığın ahmak! Akıl almaz bir gaflet ve aldanış seline kapılıp yolunu kaybetmiş, nereye gittiğini bilmeyen, netice ve akıbeti göremeyen, gönül gözü kör olmuş, şuursuz ve nursuz kalabalıklar!..

Bir sel felaketine kapılmışçasına, şehvet ve lezzet anaforunda ruhunu ve şuurunu kaybederek boğulup giden yüz binlerce genç fidan, imtihan ateşinde yanıp kül olan nice insanlar…

Çağdaş deccal illüzyonuyla büyülenmiş ve gözü dönmüş gafil kitlelerin dünyanın hakiki çehresini anlayıp uyanmaması için her gün piyasaya yeni model oyuncaklar sürülmekte, medyatik kanalizyonlarla sahte gündemler icat edilerek zihinler meşgul edilmekte, deccalın oltasına takılmış ve ne yapacağını şaşırmış milyonlarca insan gaflet ve şehvet meralarında koyun gibi güdülmektedir. Aldanmak ve akıntıya kapılıp helak olmak çok kolay! Yükselmek için çaba, dikkatli çalışma ve sürekli bir itina gerekirken düşmek için hiçbir çaba gerekmez. Helak olup gitmek için kendini boşluğa-akıntıya bırakıvermek yeter! Zaten dereye düşen şuursuz kütüğü akıntı kolayca sürükler! Hadis-i şerifte buyruluyor: “Cennetin yolu nefsin hoşuna gitmeyen şeylerle; cehennemin yolu da nefsin hoşuna giden şehvetlerle döşenmiştir.” (Buhari, Rikak, 28; Müslim, cennet, 1)

...

MAKALENİN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir