• DOLAR 32.293
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2441.429
  • ...
Erdoğan Van'da halka hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Beşyol Meydanı'nda Vanlılara hitap etti. Erdoğan konuşmasına Van'daki depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı.

TOKİ'nin 267 milyonluk yatırımla, 6 ayrı bölgede toplam 2 bin 644 konutun yapımını tamamladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu konutlarla birlikte okullar, camiler ve alt yapı projelerinin de açılışını yaptıklarını söyledi.

Van'a tam 1.5 milyar liralık yatırımı kazandırmış olduklarını söyleyen Erdoğan, bu eserlerin Van'a ve ilçelerine hayırlı olmasını diledi, bakanlara ve özel sektöre bu nedenle teşekkür ettiğini söyledi.

"Van bizim kardeşimizdir"
Van Gölü'ne Van denizi dediklerini hatırlatan Başbakan, Van denizi kenarına bir gemi üretim tesisi yaptıklarını ve her biri 50 vagon taşıma kapasitesine sahip olan iki feribotu burada inşa ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Gemi başına 400 ton olan taşıma kapasitesi 5 kat artarak 2 bin tona çıktı. Van depremini haber alır almaz tüm imkânlarımızla Van'ın yardımına koştuk. Gece geç saatlere kadar incelemelerde bulunduk. Arama-kurtarma çalışmalarını hızlandırdık. Bakanlarım Van'da karargah kurup dönemi Valisiyle bu çalışmaları beraber yürüttüler. Ben o çalışmaları hiç unutamam. O çalışmalar bir kardeşlik ruhuydu. Van'ı asla yalnız bırakmadık. Van bizim kardeşimizdir."

Van'ı büyükşehir yapma sözünü yerine getirdiklerini hatırlatan Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Biz sözümüzde durduk. Yani şu sadece şu merkez de değil tüm sınırlarını kapsayacak bir büyükşehir. Artık planlar bu merkezde yapılacak. Ama şehircilik kültürü olan başkanlarla bu iş olur. Kardeşlerim belediyecilik bizim işimiz. Bu kardeşiniz Belediye başkanlığından geldi"

"Bizim kültürümüzde millete efendilik yoktur millete hizmetkâr olmak vardır" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman etmek isteyenler bu ülkenin tümüne düşman... Her iki anlayış da bizim düşmanımızdır. Türkiye çatısı altında bizim için 76 milyon birdir beraberdir. Van için artık eski günler geride kalmıştır. Yaptığımız reformlarla eski artık geride kalmıştır. Türkiye 76 milyonun cumhuriyetidir. Her türlü ayrımcılığı ötekileştirmeyi elimizin tersi ile itiyoruz"

"İnançlarımız aşağılandı"
Bu topraklar üzerinde ötekileştirmeyi hep birlikte yaşadıklarını belirten Erdoğan, "Değerlerimiz aşağılandı. İnançlarımız aşağılandı. Düne kadar üniversitelerin kapısından geri döndürülen benim başörtülü kardeşim kapıdan geri döndürülmeyecek. Artık kamuda da benim başörtülü kardeşim hizmet verecek mi verecek. Katsayı problemini de kaldırdık meslek liselerinin böyle bir sorunu kalmadı. Şimdi artık yarışta kim öne çıkarsa kim hangi puanla nereyi tutturulsa oraya girmeye hak kazanacak. Benim oğlum Boğaziçi Üniversitesini kazandı ama imam hatipte okudukları için ülkemdeki üniversitelere gidemediler imkânımız vardı yurt dışına gittiler. Bu haksızlık değil miydi adaletsizlik değil miydi?" diye sordu.

"Van'da belediyecilik diye bir şey yok"
"30 yıldır hasretini çektiğimiz huzur barış kardeşlik iklimi artık yüreklerimizi ısıtıyor" diyen Başbakan, "Şiddetsiz ve terörsüz bir ortamda siyaset daha da güçlenecektir. Bir savaş lobisi var huzurdan mutluluktan rahatsız olan bir lobi var. Çocuklarımızın gençlerimizin yaşamasından korkan kan kokan bir lobi var. Terörden beslenen siyaseti toplumu dizayn etmeye çalışan bir lobi var. Gelirken şu ara sokaklara bir baktım Belediyecilik diye bir şey yok. Bu Van'a yakışıyor mu? Ne yazık ki Van gibi bir yerde ne yazık ki karayollarının dışında belediyecilik diye bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Rabia işareti ile bir dur diyelim
Bu yanlışa Rabia işareti ile bir dur denilmesini isteyen Başbakan, "Silahı şiddeti terörü yeniden egemen kılmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Suriye'de 150 bin insan öldü Müslüman Müslüman'ı öldürüyor. Ve adata bir mezhep savaşı başlattılar. Hepimizin er ya da geç gideceği yer neresi toprak. Hoca efendi musalla taşına geldiğinde ne diyecek er kişi niyetine diyecek. Cumhurbaşkanı da olsan Başbakan'da olsan denecek bu... Orada herkes kendisiyle baş başa kalacak Eğer öyleyse bu kavga niye…" diye sordu.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından canlı bağlantılarla toplu açılışları yapıyor. (Murat Dalgın/Fikret Özkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir