• DOLAR 32.308
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2449.109
  • ...
Elazığ'da kadınlara aile eğitimi semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yeni ihya-Der kadın kolları komisyonu, kadınlara yönelik, "İslam'da Ailenin Önemi, Davetçi Bir Aile Nasıl Olmadır ve Ailenin Muhafazası Nasıl Sağlanabilir" başlıkları altında bir seminer verdi.

 

İslami bir aile profilinin oluşması için geçtiğimiz haftalarda erkelere yönelik yapılan seminer, derneğin kadın kolları tarafından bir düğün salonunda düzenlenen seminerle devam etti. Aileyi oluşturan fertlere ayrı ayrı hitap edilerek yapılan programlarda, İslam'ın aileden beklentileri ve olması gereken aile anlayışı anlatıldı.

 

Programda konuşan Eğitimci Mehtap Göksu, İslam dininin aileye verdiği öneme değinerek, "İslam'da aile, hem kişinin huzur bulduğu bir ortam, hem neslinin devamı için bir vesile, hem de kişiyi dince günah sayılan çeşitli kötülüklerden alıkoyan bir kurumdur. İnsan yaratılışı gereğince bir başkasına muhtaçtır. Üzüntüsünü, sevincini paylaşacak birini aradığı ve bu birileri aile üyelerinden başlıyor." ifadelerini kullandı.

 

"Kötü çocuk yoktur, kötü eğitim vardır"
Batının aşıladığı 2 gayri İslami aile geometrisi olduğunu söyleyen Göksu, "Bunun ilki eşitliktir. Yani sen ne yapıyorsan benim onu yapmaya hakkım vardır. Sen çalışıyorsan, ben de çalışırım. Sen nereye gittiğini söylemiyorsan, ben de söylemem. Sen istediğin gibi eve girip çıkıyorsan, ben de bunu yaparım.

 

Her insan her Müslüman Allah katında eşittir, fakat İslami aile geometrisinde herkesin görevleri vardır. Bu görevleri yerine getirme sorumlulukları vardır. Batının vermiş olduğu aile geometrisi uygulanırsa ailede huzursuzluk kaçınılmaz olur. 2'nci aile geometrisi ise "herkes kendine" anlayışıdır. Bu aile geometrisindeki felsefe, sen kimsin, ben benim tavrıdır. Herkesin saadet ve bedbahtlığı onun eğitimine bağlıdır. Kötü çocuk yoktur, kötü eğitim vardır. Bu büyük iş anne ve babaların sorumluluğuna bırakılmıştır." dedi.

 

Örnek ailede olması gerekenlere dikkat çeken Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örnek aile eş seçimiyle başlar. Eşlerinizi dinine bağlı kişilerden seçin. Yakışıklılık, mal mülk geçicidir. İmanlı takvalı eşler seçin. Örnek bir aile dünya medyasını takip eder dünyada kardeşlerinin ne halde olduğunu bilir, dualarında zulüm gören kardeşlerine yer verir. Kardeşlerini unutmaz ve çocuklarına unutturmaz."

 

"Çağırdığımız esaslara öncelikle kendimiz inanmalıyız"
Dernek Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Hatun Polat ise, davetçi bir ailenin oluşumuna değinerek, "Yaptığımız davetin fayda verebilmesi için çağırdığımız esaslara öncelikle kendimiz inanmalı ve gerekleriyle önce kendimiz amel etmeliyiz. Böyle olamazsa davetimiz beklenen tesiri göstermeyecektir. Faydası şöyle dursun bize zarardan başka hiçbir şey getirmeyecektir. Bundan dolayı şöyle diyebiliriz. İslam davetçilerinin kendi nefislerini ıslah etmeleri başkalarını davette çok önemlidir, hatta kendilerini ıslah diğerlerini ıslahtan çok daha önemli ve önceliklidir." Şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir