• DOLAR 32.231
  • EURO 35.079
  • ALTIN 2443.414
  • ...
Hamas'tan esir açıklaması: Koşullara uyulmadıkça gün ışığı yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus'ta düzenlenen Mağrib Maşrik Forumu’na katılmak üzere bu ülkede bulunan Hamas yöneticilerinden Ebu Zuhri, basın toplantısı düzenledi.

İsrail Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurmayı kabul etmediği müddetçe herhangi bir anlaşma imzalamayı düşünmediklerini belirten Ebu Zuhri, "İşgalci direnişin koşullarını kabul etmediği ve Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmadığı sürece elimizdeki esirler gün ışığı göremeyecek. Bizim belirlediğimiz şartlara göre işgalcinin elinde olan Filistinli esirlerin serbest kalmaları da yapılacak anlaşmalarda müzakere edilecek." dedi.

Ateşkes anlaşmasını siyonist rejimin engellediğine tüm dünyanın şahit olduğunu vurgulayan Ebu Zuhri, şu ifadeleri kullandı:

“Direniş güçleri arabulucuların sunduğu anlaşmayı kabul etmesine rağmen işgalci (İsrail) Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine saldırarak anlaşmayı kabul etmediğini gösterdi. Refah’a yönelik saldırılar direniş gruplarını yıldıramayacak. Amerikan yönetiminin de pozisyonlarını yeniden değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir