• DOLAR 32.853
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2450.353
  • ...
İşgal askerlerinin esir alınması Filistin kamplarında sevinç gösterilerine sahne oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'nin, Cebaliye'de tünele kurulan pusu sonucu işgalcilerin öldürülüp yaralandığı ve bazılarının esir alındığına dair açıklamaları başta Filistin halkı olmak üzere İslam ümmeti tarafından sevinçler karşılandı.

Filistin toprakları ve Filistinlilerin bulunduğu Lübnan ve Ürdün'deki kamplarda Ebu Ubeyde'nin gece saatlerinde yaptığı açıklamaları canlı takip eden halk, işgalcilerin esir alındığının duyurulmasının ardından meydanlara döküldü.

İşgal altındaki Batı Şeria'da, Lübnan'daki Filistin kamplarının yanı sıra Ürdün'deki şehir ve kasabalarda binlerce kişi düzenlenen yürüyüşlere katıldı, direnişe desteklerini bildirdi.

Batı Şeria'da cami minarelerinden tekbir sesleri yükselirken Beyrut'ta da halk kutlama yapmak için sokaklara indi.

Ebu Ubeyde'nin konuşmasının ardından Ramallah, El Halil ve Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde kendiliğinden yürüyüşler düzenlendi.

Batı Şeria'daki sokaklarda yürüyüşlere katılan arabalar, Kassam'ın duyurusu üzerine korna çalarak sevinçlerini gösterdi.

Lübnan'da da Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde'nin Gazze'de işgal askerlerinin yakalandığını duyurmasının ardından spontane yürüyüşler gerçekleşti.

Kuzey Lübnan'daki Nahr el-Bared kampı, göstericilerin Filistin direnişini destekleyen sloganlar attığı bir yürüyüşe sahne oldu. Ayn el Hilve kampı da esir alma operasyonunun kutlamaları kapsamında benzer bir yürüyüşe tanık oldu.

Lübnan'daki Filistinli mültecilerin kaldığı Beddavi kampında da El Kassam sözcüsünün duyurduğu işgal askerlerinin yakalanmasının sevinciyle bir yürüyüş düzenlendi. Beyrut'taki El Bass kampında ve Burc El Baracneh kampındaki camilerde de Kassam operasyonu sevinciyle tekbirler duyuldu.

Ürdün'de de aktivistler tarafından yayınlanan video kliplerde, yüzlerce kişinin Kassam operasyonunu kutlamak için Ceraş şehrinde sokaklara çıktığı görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir