• DOLAR 32.765
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2457.241
  • ...
Umman ve Ürdün'den ortak açıklama: Filistinlileri topraklarından sürme girişimlerini reddediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın Ürdün Haşimi Krallığı'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, ortak yazılı açıklama yapıldı.

İki liderin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırgan savaşla ilgili gelişmeleri ele aldıkları, uluslararası toplumun savaşı durdurmak için sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundukları belirtilen açıklamada, Güvenlik Konseyi'nin derhal ateşkes ilan eden, sivilleri koruyan, Gazze'ye insani yardımların mümkün olan her şekilde ulaştırılmasını sağlayan ve savaşın daha da tırmanmasını önleyen bir kararı kabul etmesi gerektiğini vurguladıkları kaydedildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA), BM yetkisi doğrultusunda önemli ve vazgeçilmez rolünü yerine getirebilmesi için gerekli desteğin sağlanmaya devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ürdün Kralı ve Umman Sultanı aynı zamanda savaşın bölgesel olarak genişlemesine yol açacak her türlü girişimi reddettiklerini ve Refah kentine yönelik kara saldırısını kınadıklarını ve sonuçları konusunda uyarıda bulunduklarını ifade ettiler.

Açıklamada, Filistin devletinin bir uzantısı olarak Gazze Şeridi ile işgal altındaki Doğu Kudüs de dâhil olmak üzere Batı Şeria'yı birbirinden ayırma ve Filistinlileri topraklarından sürme girişimlerini reddettikleri de ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir