• DOLAR 32.803
  • EURO 35.168
  • ALTIN 2458.04
  • ...
Kelhaamed Dergisi'nden Diyarbakır'da düzenlenecek panele davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selahaddin Eyyubi Camii konferans salonunda yarın gerçekleştirilecek panelde, Kelhaamed dergisinin Kürtçe diline yönelik çalışmaları ve yaptığı hizmetler ele alınacak.

Kürtçe diline karşı merakı ve ilgisi olan herkesin davet edildiği panelin konuşmacıları arasında önemli isimler bulunuyor.

Kelhaamed editörlerinden Abdussamed Yalçın, akademisyen Prof. Dr. M. Zahir Ertekin, yazar Vahdettin İnce, akademisyen Dr. İbrahim Dağılma ve akademisyen Dr. Hêmin Omer Ehmed panelde bir konuşma gerçekleştirecek.

Yarın saat 13.30'da gerçekleşecek panel hakkında açıklamada bulunan Bölge Koordinatörü Mehmet Baran, şu ifadelere yer verdi:

"2008 yılından bugüne kadar dergimizi çıkarıyoruz. Dergimiz, 3 ayda bir çıkıyor. Kelhaamed Dergisinin kuruluşunun 16'ncı yıldönümü münasebetiyle bir panel düzenleyeceğiz. Kelhaamed'in Kürtçe diline dair çalışmaları ve hizmetleri neler olmuş, kıymeti ve değeri nedir? Bu konuların değerlendirilmesi için panel yaparak halkımızla paylaşmak istedik. Kürtçe diline merakı ve alakası olanlar programımıza katılabilirler. Herkes için kapımız açıktır, bayanlar için de yer ayrılmıştır. Bundan dolayı bu cumartesi günü Selahaddin Eyyubi Camii Konferans salonunda saat 13.30'da Kelhaamed Dergisinin panelini gerçekleştireceğiz. Bütün halkımızı bu panele davet ediyoruz." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir