• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Peygamberimiz Cebrail İle Mukabelede Bulunurdu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mübarek Ramazan ayının güzelliklerinden olan mukabele ile camiler kuran tilavetiyle manevi bir atmosfer yaşıyor. Rahmet, bereket ayı olan Ramazan ayı ile camiler her zamankinden fazlasıyla dolup taştı. Ulu camiinde öğle namazı sonrası bir araya gelen cami cemaati Kur`an-ı Kerim tilavetiyle mukabelede bulundu.

 

Mukabelenin meşruiyetinin Peygamber Efendimize dayandığını belirten, Batman ve Mardin Eski Müftüsü Celal Yıldız, Ramazan ayının Kuran`ı Kerim`in iniş ayı olduğunu ifade ederek, "Bu ay oruç ayı olması hesabiyle kutsal bir aydır. Çünkü oruç İslam`ın temel ibadetlerindendir." dedi.

 

Kuran`ın Allah`ın kelamı olduğu için O`nu hatırlamak, dile getirmek, okumak ve anlamaya çalışmak gerektiğini söyleyen Yıldız, Mukabelenin manasının, birinin Kuran`ı okuması diğerinin ise dinlemesi, sonra öbürünün okuması ve diğerinin dinlemesi olduğunu söyledi. Mukabelenin meşruiyetinin peygamber efendimize dayandığını söyleyen Yıldız, "Peygamber efendimizin ömrünün son zamanlarında Cebrail aleyhisselam Ramazan ayında gelir, Kuran okurdu peygamberimiz de, kendisini dinlerdi. Bazen peygamber efendimiz okurdu Cebrail aleyhisselam kendisini dinlerdi. İşte bu sebeple sünnet olması ve meşru olması bu olaydan kaynaklı. İslam âlemi de karşılıklı olarak Kuran`ı Kerim`i okuyarak mukabelede bulunuyorlar." diye konuştu.

 

Kur`an-ı Kerim mukabelesine katılan Edip Tekin; "Bu ayın ramazan ayı olması ve Kuran-ı Kerim`in bu ayda inmesi nedeni ile Allah`ın evleri olan camilere ve onun kelamı olan Kur`an-ı Kerim`e ilgimiz daha çok artıyor. Boş şeylerle uğraşmaktansa Allah`ın evinde Allah`ın kitabıyla vaktimizi geçirmeyi daha doğru buluyorum. Allah`ın rızasını kazanmak amacıyla bizler de, burada yaklaşık bir saatimiz Kuran`ı Kerim tilavetiyle geçirmeye çalışıyoruz." dedi.

 

H. Cemil Tuncer; "Ramazan ayı olması münasebeti ile her tarafta Kuran`ı Kerim mukabelesi yapılıyor. Kuran`ın yolcuları olarak hepimiz Kuran`ın hâkim olması için çalışmalıyız. İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutlarım." dedi. Abdurrahman Bulut ise "Her sene olduğu gibi bu sene de camiye gelerek mukabelede bulunuyoruz. Ramazan ayının gelmesinden çok mutluyuz. Kur`an okumak çok güzel bir duygu, Allah herkese Kuran`ı Kerim`i okumayı nasip etsin. Okumasını bilmeyenlerinin de okumayı öğrenmelerini tavsiye ederim." Dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir