• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
İtalya`daki Gurbatçilerin Ramazan Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTALYA-Kendi memleketleri dışında mübarek Ramazan`ı buruk bir sevinç ile karşılayan gurbetteki Müslümanlar ilk iftarlarını heyecan ile açtılar. Gurbet diyarlarından biri olan İtalyanlı Müslümanlarda, bu heyecan iftarlarını yaşama şansını yakalayanlardandır.

İtalya`da, iftar hazırlığını bayan Müslümanlar özellikle bu yılın Ramazan ayında her gün olmak üzere iftar yemeklerini hazırlayacakları için Mevlana Caminin mutfağında büyük bir özveri ile çalışmaya başladılar. Caminin mutfağında çalışmaya başlayan Müslüman bayanlar bu yıl bir ilke imza attılar.

Saatler öncesinden yemek hazırlıklarına başlayan Müslüman bayanlar, "Camiye gelen Müslüman bayan ve erkeklere her gün iftar vereceklerini" dile getirerek; "Bu işi Allah rızası için yaptıklarını ve mutluluk duyduklarını" dile getirdiler. Müslüman bayanlar kendilerine ayrılmış caminin üst katında ezan vaktinin girmesiyle ilk defa toplu olarak ilk iftarlarını Mevlana Camiinde açma heyecanını da yaşadılar.

"Memleketten uzak diyarlarda ilk iftar yemeğini biraz burukta olsa memleket havasına yakışır şekilde düzenlenen Ramazanı yaşamaya çalışacaklarını" dile getiren genç Müslümanlar, Camiin alt katında kendilerine hazırlanmış yemekleri ilk iftar duasıyla yerken, "Müslüman bayanlara da her gün Ramazanda yapacakları yemekleri için teşekkürlerini" dile getirdiler. İftar sonrasında ise tatlılarını yiyen Müslüman bay ve bayanlar , "memlekette Ramazanımız ` böyle geçerdi" diyerek, buruk sevinçlerini dile getirdiler. Verilen kısa bir dinlenmeden sonra yatsı ezanının okunmasıyla teravih namazı kılındı.

Yunus Can-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir