İftar ve sahurda nelere dikkat edilmeli?
Uzman Diyetisyen Hatice Acar, Ramazan boyunca iftarda hafif, sahur ile ara öğünlerde de süt ürünleri ve çiğ sebze yenilmesini tavsiye etti
Doğru Haber / Sağlık
Ramazan’da iftar yaptıktan sonra sahura kadar azar azar ve sık sık beslenilmesi gerektiğini öneren Acar, bu süre içinde 2 ara öğün yapılmasını önerdi. Acar, “Ara öğünlerde meyve, çiğ sebze ya da az miktarlarda ceviz, fındık, badem tercih edilebilir” dedi.
İFTARDA NE YAPMALI?
Acar, “Hamur işleri, kızartmalar, çok yağlı yemekler tüketilmemeli. İftarda öncelikle 1-2 bardak su içilerek, 1-2 adet hurma ya da zeytin yenilebilir. Arkasından bir çorba ve açlık hissini bastırmak için salata ile devam edilmeli. Ana yemek olarak hafif yemekler tercih edilmeli” şeklinde konuştu. Acar, iftarda tatlı tüketmek isteyenlerin aşırı şerbetli ve yağlı tatlılar yerine sütlü, meyve tatlılarını ya da dondurmayı tercih etmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi.
SAHURDA NE YAPMALI?
Acar, “Sahurda süt, yumurta, peynir ile domates, salatalık, biber gibi çiğ sebzeler ile kahvaltı şeklinde bir öğün yapılmalı. Bol sıvı alınmalı, su içilmeli, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için meyve ilave edilmeli. Kızartmalardan, hamur işlerinden, aşırı şeker ve yağ içeren besinlerden uzak durulmalı” diye konuştu.