• DOLAR 32.214
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2417.084
  • ...
Filistinli kadın esirlere sistematik işkence yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal zindanlarındaki Filistinli kadın esirlere, siyonist rejim tarafından sistematik bir şekilde işkence edildiği belirtildi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından hazırlanan rapora göre Filistinli kadınların hapishanelerde tecrit edildiği, sürekli hakaret ve aşağılamalara maruz bırakıldıkları, dış dünyayla bağlantılarının kesildiği, psikolojilerinin ve maneviyatlarının bozulması için sürekli çalışıldığı aktarıldı.

Raporda kadınlara özellikle 7 Ekim'den sonra artan dozda cezalar getirildiği, yiyeceklerinin kalite ve miktarının düşürüldüğü, aile ziyaretlerinin yasaklandığı, kıyafet, battaniye ve kadın hijyen malzemesi erişimlerinin kısıtlandığı belirtildi.

Filistinli kadınların en temel yaşam malzemesi olan içme sularının kasıtlı olarak kirletildiği ve duş almalarına izin verilmediği belirtilen raporda, hapishane idaresi tarafından sorgu sırasında, kliniğe gittiklerinde veya avukatla görüştüklerinde darp edildikleri, işkenceye maruz kaldıkları, elleri, ayakları ve gözlerinin bağlandığı, çıplak aramaya tabi tutuldukları, tecavüzle tehdit edildikleri, saçlarının çekildiği, yerlerde sürüklendikleri, zor ve acı verici durumlarda cep telefonlarıyla fotoğraflarının çekildiği ifade edildi.

Kadınların genel durumunun zor ve endişe verici olduğuna vurgu yapılan raporda, uluslararası kadın kurum ve kuruluşlarına, Filistinli kadınlar için harekete geçme çağrısı yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir