• DOLAR 32.202
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2429.588
  • ...
BM: İsrail'in tahliye talebinin ardından yüz binlerce Filistinli Refah'tan kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, işgal  ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya ve Beyt Lahiya ile orta kesimlerine hava saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle buradaki koşulların hızla kötüye gitmesinden derin üzüntü duyduğunu kaydetti.

İşgal ordusunun Refah'a yönelik tahliye talebinin ardından yüz binlerce Filistinlinin buradan kaçtığına işaret eden Türk, bu durumun, derin bir travma yaşayan nüfusun yeniden kitlesel olarak yerinden edilmesine neden olduğunu belirtti.

Türk, "İsrail ordusunun, Refah'ın doğusundaki Filistinlilere yönelik 'tahliye emri' çıkardığı 6 Mayıs'tan bu yana 278 binden fazla kişi yerinden edildi. Buna, engelliler, kronik hastalar, yaşlılar, yaralılar, hamile kadınlar ve fiziksel olarak yardım almadan hareket edemeyen birçok kişi de dahil. Son 'tahliye emirleri' Refah'ta bir milyona yakın insanı etkiliyor. Bu insanlar şimdi nereye gitmeliler? Gazze'de güvenli bir bölge yok" ifadelerini kullandı

Refah'tan yerinden edilenleri kabul etmesi beklenen Han Yunus dahil Gazze'deki diğer kentlerin moloz yığınına çevrilmiş durumda ve saldırı altında olduğunu hatırlatan Türk, Refah'a yönelik olası geniş çaplı bir saldırının yıkıcı etkilerine ilişkin duyduğu endişeyi defalarca dile getirdiğini vurguladı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir