• DOLAR 32.291
  • EURO 35.186
  • ALTIN 2522.73
  • ...
Siyonist Katz ''devam'' dedi! Refah için ABD'li şirket planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Siyonist rejimin sözde Dışişleri Bakanı Israel Katz, "İsrail, yok edilene kadar Hamas'la savaşmaya devam edecek." Bundan daha adil bir savaş olamaz." dedi. 

ABD Başkanı Joe Biden, işgal rejiminin  Refah'ı işgal etmesi durumundasilah göndermeyi durduracağını söyledi. İşgal rejiminin Birleşmiş Milletler Elçisi Gilad Erdan ise bu tehdidin "hayal kırıklığı yarattığını" belirtti.

İşgal rejiminin Refah Planı 

Haaretz gazetesi geçtiğimiz günlerde işgal  askerlerinin karadan da saldırmaya başladığı Refah kentinin sınırı hakkında yeni bir iddia öne sürdü.

Habere göre,  Benyamin Netanyahu, Amerikan yönetimine Refah sınır kapısının kontrolünü Amerikalı özel bir güvenlik şirketine bırakma taahhüdü verdi. Tel Aviv yönetiminin bu şirketle görüşme halinde olduğu aktarıldı.

Silahlı bir sivil şirketin, yardım kamyonlarının denetlenmesi de dahil olmak üzere, geçitten geçişi denetlemesi konusunda anlaştıkları bildirildi.

Güvenlik şirketinin daha önce birçok Afrika ve Orta Doğu ülkesinde görev yaptığı kaydedildi.

Şirket bu ülkelerde, petrol sahaları, havalimanları, askeri üsler ve sınır noktaları gibi stratejik noktalarda görev yaptı.

Haberde, işgal ordusunun Refah'taki sınır geçiş noktasında sürdürdüğü operasyonu sonlandırmasından sonra şirketin sorumluluğu devralacağı iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir