• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
GİBTÜ öğrencilerinden ABD'deki "Gazze Eylemleri"ne destek  
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) öğrencileri, ABD'de "Gazze'ye destek" için yürüyüş yapan öğrencilere ve akademisyenlere karşı uygulanan polis şiddetini protesto etmek ve baskılara maruz kalan öğrencilere ve akademisyenlere destek olmak için basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını öğrenciler adına İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Muhammed Kaya okudu.

"Elimizden somut bir şeyler gelmediğinden dolayı sinema izler gibi oturup izliyoruz"

Kaya, "7 Ekim'den bu yana neredeyse 7 ayı geride bıraktık. Bu süre içerisinde binlerce masum çocuk ve günahsız insan şehit oldu. Gazze'de binalar, camiler, okullar, hastaneler ve aklınıza ne geliyorsa katil israil rejimi tarafından haince küstahça yakılıp yıkıldı ve halen de ne yazık ki gözlerimizin içine baka baka yapmış oldukları soykırımı devam ettirmektedirler. Ne üzücüdür ki bizler de elimizden somut bir şeyler gelmediğinden dolayı sinema izler gibi oturup izliyor ve öfkemize öfke katıyoruz. Dünyanın dört bir yanında Gazze’deki bu acı olaylara şahit olan ateisti, deisti, Hristiyan’ı, Yahudi’si Gazze davasına insanlık vazifesi olarak bakıyor ve bu şanlı davayı sırtlıyorlar. Onlar böyle yaparken bize ne oluyor da bu zulme bu adaletsizliğe karşı sessiz kalıyoruz?" dedi.

Kaya, "Bizler, üniversiteli Müslümanlar olarak, Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden selam gönderiyoruz. Onlar, yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler. Üniversitelerinin siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için Rabbimize dua ediyoruz. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir