• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
ATV kazasında 2 çocuğun hayatını kaybettiği davada karar açıklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te ATV'nin sebep olduğu ve 2 çocuğun hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili davanın karar duruşması yapıldı.

Mahkemede tutuklu sanık Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu, çocukların aileleri ve avukatlarının yanı sıra hazır bulundu.

Kılınçoğlu, suçlamaları reddederek, kendisinin kazaya sebep olmadığını iddia etti ve suçlamaların vicdan ve mantığa aykırı olduğunu savundu. Ölen çocuklar nedeniyle üzgün olduğunu ifade eden sanık, aileyi incitmekten kaçınmak için tahliye talebinde bulunmadığını belirtti. Ancak, 5 ay sonra gelen raporda hatalar olduğunu iddia ederek itiraz etti. "Ben bir akademisyenim ve doğruyu söylerim. Ameliyatta kullanılan dezenfektanın kana karışması 3-4 saat sürer. Alkol almadım ve iş çıkışı evime gidiyordum. İnsan hayatını kurtarmaya yemin etmiş bir hekimim. 2 ATV, yarış yaparak geliyordu. Tanık ifadesinde ve trafik raporunda da belirtildiği gibi ters yönden gelerek çarptılar. Bununla ilgili herhangi bir tahminde bulunamazsınız." şeklinde konuştu.

Aile ile avukatları ise sanığın suçlu olduğunu ve üst sınırdan cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşma savcısı, celse arasında dosyaya sunduğu cezalandırılmaya ilişkin mütalaasını tekrar ettiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, müzakerenin ardından sanığa "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 3 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası vererek sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir