• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bingöl Ramazan`a Hazır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl İl Müftüsü Can, yaptığı yazılı açıklamada Ramazan ayı için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, yapılan hazırlıklar içerisinde Bingöl`de Ramazan ayına özel vaaz ve irşat programları düzenleyeceklerini söyledi.

Can, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Her yıl olduğu gibi bu yılda da halkımızın Ramazan-ı Şerif ` i huzur içerisinde geçirebilmesi için müftülüğümüzce gerekli tedbirler alınmış ve hazırlıklar yapılmıştır. Bu hazırlıklar çerçevesinde;

İlimizde Ramazan ayı özel vaaz ve irşat programı hazırlanmıştır. Merkeze bağlı 67 cami merkezi sistem ile vaaz ve irşat programından faydalandırılırken Müftülüğümüzce uygun görülen 8 cami merkezi sistemden ayrılıp, ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri, emekli vaizler ve liyakatli imam-hatiplerin vaaz etmeleri sağlanacaktır. İlimizde mahalli yayın yapan Radyolarda, Ramazan Ayı Boyunca İl Müftüsü, Vaiz, Kuran Kursu Öğreticileri ve imam-hatipler tarafından dini sohbetler yapılacaktır.

Bu yıl ilimiz Merkez Hacı Rıza Camiinde Hatim ile teravih namazı kıldırılacaktır. İl Müftülüğümüze bağlı 216 camide ve 17 Kuran Kursunda, günün değişik saatlerinde İmam-Hatiplerimiz ve Kur`an Kursu Öğreticilerimiz tarafından, beylere ve hanımlara yönelik ayrı ayrı mukabele okunacaktır. Ramazan ayı boyunca bütün görevlilerimiz, hasta ziyaretleri, taziyeler ve zayıf durumdaki vatandaşlarla ilgilenmeye özellikle dikkat edilecektir. Bu yıl vatandaşlarımızdan itikafa girmek isteyenler için Ramazan ayının son 10 günü İl Müftülüğümüze Bağlı Dere-i Kasaran Camii açık bulundurulacaktır. Kadir gecesinde Merkez Ulu Camii ve Dere-i Kasaran Camisi gece boyu ibadete açık bulundurulacak. Ramazan ayı içerisinde değişik camilerde hafızlarımız tarafından Kuran ziyafeti verilecektir.

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Ramazan ayı genelgesinde de belirtildiği gibi, bu yıl Vaaz ve irşat programlarında, Ramazan ve Komşuluk konusu merkeze alınarak, "Sıla-i Rahim ve Komşuluk, Modern Hayatta Komşuluk, Ramazan ve Merhamet, Dinimizde Komşu Hakları ve Adabı, Komşuluk ve Hoşgörü, İslam ve Komşuluk İlişkileri, Oruç, İftar ve Komşuluk, Kur`an`da Merhamet, Cami ve Çevresinde Merhamet Örnekleri, Zekat ve Sadaka-i Fıtır İbadeti ile Merhamet İlişkisi, konularına ağırlıklı olarak yer verilecektir.

Teravih namazlarında, tadil-i erkana riayet edilmesi konusunda tüm imamların gerekli hassasiyeti göstermeleri hususunda uyarılar yapılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı Şerif`in hayırlar getirmesini diler, tüm Bingöl`lü hemşerilerimizin huzur, sağlık ve güven içerisinde, manevi yönden çok bereketli bir Ramazan geçirmelerini niyaz ederim."

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir