• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Akdeniz PSP Ramazan Mesajı Yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Başkanı Yılmaz Geçer, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Ümmet olarak oruç ayı Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşandığını belirten Geçer; " bizleri bir kez daha Ramazan ayına ulaştırdığı için Allah-u Teâla`ya sonsuz hamd û senalar ediyoruz. Cenab-ı Mevla`mızdan bizleri bu mübarek ayın tüm hayır ve hasenatlarına nail kılmasını diliyoruz. Allah(celle celaluhu) bu Mübarek Aydaki orucumuzu, sahurumuzu, kıraatimizi, teravihlerimizi, zikirlerimizi, tekbir, tahmid ve tehlillerimizi, zekât, sadaka ve fıtırlarımızı,tüm amellerimizi kendi rızası için kabul etsin inşaAllah.

Bizleri Ümmet olarak bu Mübarek Aydan ve içindeki bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinden hakkıyla istifade eden kullarından eylesin. Tüm mü`min kardeşlerimizden küfrün ve nifakın işgali altındaki İslam coğrafyasının özgürlüğe, dağınık haldeki İslam Ümmetinin vahdete, tutsak ve esaret altındaki kardeşlerimizin hürriyete, mazlum ve mustaz`afların kurtuluşa ve İslam düşmanlarının topyekûn helak olmaları için çokça dua etmelerini diliyoruz."şeklinde dileklerde bulundu.

 

Ramazan ayından daha çok istifade edebilmek için kıymetli halkımıza şu tavsiyelerde bulunmak istiyoruz; diyerek sözlerini sürdüren Geçer:

Ramazan Ayında Bolca Kuran Okuyalım
"Günlük olarak en az bir cüz Kur`an okumalı; mümkün ise camide cemaatle veya evde aile ile beraber mukabele olarak okumalı. Bu ayda en az bir kez Kur`an-ı Kerim`i hatmetmeliyiz.

Ramazan ayında daha çok Kur`an-ı Kerim Meali, Fıkıh ve Siyer kitaplarını okumalıyız.

Aile içerisinde Ramazan ayı boyunca -özellikle çocuklara- ilmihal ve siyer derslerinin vermeliyiz.

Çocuk ve gençler -özellikle Kur`an okumasını bilmeyenler- Kur`an okumaya ve öğrenmeye teşvik etmeli, tecvit kurallarını öğrenmeli, Kur`an`ı tecvit kurallarına göre okumalıyız.

Namazlarımızı Camide Cemeatla Kılalım.
Tüm vakit namazlarımızı camide cemaatle kılmalı, Ramazan ayını başlangıç olması için fırsat bilmeli ve bu güzel sünneti Ramazan ayından sonra da devam etmeliyiz.

Teravih namazını mümeyyiz olan çocuklarımızla birlikte en yakın camide cemaatle kılmalıyız. Şayet Bayan kardeşlerimiz müsait iseler ve camide bayanlar için yer tahsis edilmişse bayan kardeşlerimizin de mümeyyiz kız çocukları ile birlikte camide kılmalarını tavsiye ediyoruz.

Teheccüd ve gece ibadetlerini alışkanlık haline getirmeli, özellikle Ramazan`ın son on gününü itikâfta ibadet ile geçirmeye çalışmalıyız. Ramazan ayının tümünde gizlenmiş olan Kadir gecesini aramalı ancak son on güne daha fazla aramalı ve ibadetlerimize ağırlık vermeliyiz.

Malla Yapılan İbadetlere Titizlik Gösterelim.
Mallarımızın içinde Allah`ın Kur`an-ı Kerim`de belirttiği sekiz sınıfın hakkı olan zekât farizası hakkıyla eda etmeli ve minnet vesilesi yapmadan hak sahiplerine ulaştırmalıyız.

Sıla-i Rahme daha fazla önem verilmeli, akraba, dostlar ve hasta ziyaretlerini sıklaştırmalıyız.

Maddi imkânlarımız ölçüsünde iftar yemekleri vermeli, özellikle fakir ve muhtaç insanları davet etmeli ve onlara maddi yardımda bulunmalıyız.


Ramazan ayında Ramazana özel yapılacak olan güzel ve faydalı etkinlik ve faaliyetlere iştirak etmeli ve destek vermeliyiz."şeklinde tavsiyerelde bulunan Geçer, Ramazan Ayının tüm İslam Âlemine ve hassaten mazlum ve mustaz`af halkımıza mübarek olsun, dedi.

Ayhan Kaya-İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir