• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
SON DAKİKA
Ramazan Bereketi ve Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Ramazanda tüm esnaflarda Ramazan heyecanı dorukta, reyonlardaki rengârenk ürünler alıcılarını bekliyor.

Ramazan ayı ile farklı bir manevi havanının yaşandığını her sokak ve caddede görmek mümkün.

Mübarek Ramazan ayını Batman esnafıyla konuştuk;
Ramazan da Batman`da çiğköftenin geleneksel hale geldiğini ifade eden çiğköftecilik yapan Fesih Ekin adlı esnaf, Ramazanda her yerde çiğköfte tezgâhlarının bulunduğunu ifade ederek vatandaşların tanıdıkları bildikleri yerlerden çiğköfte almalarını tavsiye ediyor.

Ramazanda hurma, kayısı, kuru üzüm ve çiğköfte satışı yaptıklarını söyleyen Zeydan Durmaz adlı esnaf, "Ramazanın bereketini bekliyoruz. Ramazan bereketiyle geliyor. Ramazanda elhamdülillah işimizde artış oluyor. Bu Ramazanda piyasa fiyatlarda yükselme azalma olmadı. Hurmanın fiyatı bizde 5 TL`den başlayarak 24 TL`ye kadardır. Ramazan ayında Kompostoluk ürünlerde satışlar artıyor."dedi.

Ali Aydın adlı esnaf ise, "12 senedir Kompostoluk ürünlerde çalışıyorum. Ramazanın gelmesiyle bizde Ramazan telaşı başlar. Tezgâhlarımızı hurmalarla donatıp, müşteriye sunuyoruz. Geçen seneye nazaran fiyatlarımız aynıdır. Hurma fiyatlarımız 5 TL`den 28 TL`ye kadardır."şeklinde konuştu.

 

"21 yıldır esnafım gıda dükkânını işletiyorum. Her ramazana girişte ve bitimine kadar hayrını ve bereketini görüyoruz." Diyen bir başka esnaf Hayrettin Sarı ise, "Bizde Ramazan heyecanı ramazana bir hafta kala başlıyor. Ramazanda; tahin, pekmez, hurma, üzüm kurusu, kayısı kurusu vb. ürünler satıyoruz. Geçen yıla göre bunların fiyatlarında hiçbir fark yoktur."dedi.

Mustafa Kardaş adlı seyyar satıcılık yapan vatandaş da, "Yıllardır seyyar satıcılıkla uğraşıyorum. Ramazanda iki gün öncesinden işlerimiz yoğunlaştı. Ramazan öncesi Pazar günü olmasına rağmen meyve ve sebze almak için halden üç sefer mal aldık fakat yine yetiştirmedik. Yerli ürünler piyasada olmasıyla ürünlerde ucuzluk var. Ramazan bereketiyle bu yoğunluk bayrama kadar devam etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

M. Sait Çelik, Veysi Rüzgâr - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir