• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Gençler, yaşlılara eskisi kadar saygılı değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trabzon`un Sürmene ilçesi Dursun Karabacak İlköğretim Okulu, `Yaşlılara saygının artırılması` konulu panel organize etti. Kulaçzade Ahmet Kültür Merkezi`ndeki panelde konuşan Okul Müdürü Mehmet Aygün, ülke gençliğinin geçmiş yıllara oranla yaşlılara gereken saygıyı göstermediklerini söyledi. Toplumun bu konuda dikkatini çekebilmek için böyle bir program tertip ettiklerini belirten Aygün, "Ülkemizdeki yaşlı nüfus ile genç nüfus neredeyse eşitlenmiştir. En az gençler kadar bu ülkede huzur içinde yaşamak onların da hakkı. Bu nedenle onlara gereken saygı ve sevgiyi gösterelim." dedi. Türkiye`de 150 tane huzurevi bulunduğuna işaret eden Aygün, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat huzurevleri artık huzursuzluk evi oldu. Basın ve medya aracılığı ile bunu çok rahat görebiliyoruz. Bu nedenle sakın yaşlılarımızı huzurevlerine göndermeyelim."

Dursun Karabacak İlköğretim Okulu öğrencilerinden Kübra Çakır`ın Cahit Sıtkı Tarancı`dan `Otuz beş yaş` şiirini okuması dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. `Yaşlılık tecrübe demekmiş` adlı tiyatro da büyük alkış aldı.

Programa Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Fikri Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, Sürmene Müftüsü Ahmet Danış man, öğretmenler ve yaşlılar katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir