• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Ailede Huzurun Sırrı Saygıdan Geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA -  Özel Çukurova Burç Okulları`nın velileri için düzenlediği "Etkin Anne Modeli" konulu seminerde konuşan Sezginer annelere çocuk yetiştirme konusunda şuuraltı zenginliği için önerilerde bulunarak, "Çocuklarımıza tekrarla olumlu telkinde bulunalım. Yoğun duygu yaşadığımız anlarda kullandığımız ifadelere dikkat edelim. Televizyon ve etkileri de göz ardı edilmemeli. Ayrıca onları okula uğurlama ve karşılama anları ile uykuya geçiş süreçlerini de en iyi şekilde değerlendirelim." dedi.

Sezginer, "Çocukların 0 ile 6 yaş arasındaki etkilenme düzeyinde bilinçaltı hakimdir. Bu durumda çocuk, duyguları, inançları, değerleri ve deneyimleri kaydeder. Mantık geçerli değildir, semboller kullanılır ve eşleştirme ile öğrenir" diye konuştu. Huzurun sırrını "sesi yükseltmemek" olarak işaret eden Sezginer annelere, aile ortamında öfke patlamaması yaşamama, baba ile aynı anda sinirlenmeme ve yüksek sesle tartışmama önerilerinde bulundu. Sezginer annelere, "Tebessüm yüzünüzden eksik olmasın. Çocuklarınızın geçmişteki hatalarını gündeme getirmeden, tenkitlerinizi onları sevdiğinizi hissettirerek söyleyin" dedi.

Annelerden, problemlerden sadece eşlerini sorumlu tutmamalarını isteyen Sezginer, "Hata yaptığınızda eşinizle konuşun ve özür dileyin. İşyerinizdeki sıkıntılarınızı evinize taşımayın ve günün stresini evinize yansıtmayın" diye konuştu. Sezginer sözlerini, "Kadın ya da erkek fark etmez, ayda bir kere eşinize hediye alın" şeklinde tamamladı. Özel Çukurova Burç Okulları velilerinin ilgiyle izlediği programdan sonra Didem Rümeysa Sezginer kitaplarını da imzaladı.

DİDEM RÜMEYSA SEZGİNER KİMDİR
Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı Üretken Düşü nce Becerileri Eğitmeni Didem Rümeysa Sezginer, Yüce Değerli Dahi Çocuk ve Kişiye Özel Ders Çalışma Teknikleri kitaplarının yazarıdır. İletişim ve Hitabet Sanatı E ğitmeni Sezginer`in yazıları, Ülkemizin zihinsel gelişim ile ilgili Moral Dünyası, Beyin G ücü, Süper Beyin, Genç Gelişim ve Mavi Yeşil dergilerinde yayınlanmaktadır. Sezginer`in Dahi Çocuk Kitap Seti, Zeka Oyunu ve Kişilik Tipleri adlı çalışmaları yayına hazırlanmaktadır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir