• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Ani Hava Değişikliklerine Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özmen yaptığı açıklamada, hava değişikliklerinin ardından yaşanabilecek hastalıklara karşı basit bir kaç önlemin alınmasının yeterli olacağını belirterek, "Baharın gelmesiyle hava değişiklerine karşı maydanoz, ıspanak, domates, narenciye grubu meyveleri gibi kolay bulabileceğimiz doğal C vitamini kaynaklarından bol bol tüketilmeli sıvı gıdalar alınmalı, dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat edilmelidir.

Özellikle çocuklarımızın vücut direncini artırmak için, her öğünde dengeli ve düzenli yemek yemelerini ve mutlaka kahvaltı yapmalarını sağlamalıyız.


Yapılan çalışmalar sigaranın C vitamininin yararlarını azalttığını ve solunum yolu savunma sistemlerini bozduğunu göstermiştir. Bu nedenle sigara kesinlikle içilmemeli, içilen yerlerden uzak durulmalıdır.


Bulaşıcı hastalıklar yakın temasla geçebileceğinden kalabalık ortamlarda uzun süre bulunulmamalıdır.


Mikroplar kapalı alanlarda bir süre kalabileceğinden bulunduğumuz (ev, okul, çalışma odası v.b.) ortamları sık sık havalandırılması sağlanmalıdır.

Hava değişimlerine dikkat ederek uygun giysiler tercih edilmeli, aşırı yorgunluk, stres ve uykusuzluktan kaçınılmalıdır. Tüm hastalıklardan korunmada olduğu gibi genel temizliğe dikkat edilmelidir.

 

El yıkama, hastalıkların bulaşmasının önlenmesinde en etkili yöntemdir. Eller, burun, göz ve ağızdan uzak tutulmalıdır. Bütün bu önlemlere rağmen hava değişimlerinden etkilenip hasta olunabilir.

Bu durumda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı, verilen tedavi ve önerilere uyulmalıdır" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir