• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Bayramlaşmada saldırganlar lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Peygamber Sevdalılarına üye derneklerden Best-Der, Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programını düzenledi. Programında bayramda İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına saldırı yapan zalimler lanetlendi.
 
Program, ikindi namazın ardında dernek binasında gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya, derneğin üye ve gönüllülerinin yanı sıra halk da katıldı. Salâvatlar eşliğinde yapılan bayramlaşmanın ardından kısa bir açıklama yapan dernek başkanı Cengiz Karakaya, STKlara yapılan saldırıyı kınayarak şunları söyledi: "Bizler mübarek Kurban Bayramının içerisindeyiz.
 
Ne var ki sözde kendilerini bu halkın temsilcisi zannedenler, bayramda dahi Müslüman Kürt halkının değerlerine savaş açıyorlar. Belki bir yıldır mutfağına et girmeyen yetim ve yoksullara et götürmeye çalışan Müslümanlara saldırılar yaparak yardım yapmalarını engellenmeye çalışılıyor.
 
Toplumun ıslahı için açılan İslami derneklere molotof ve bombalarla saldırarak, halkın kendi İslami değerlerini öğrenmesini ve yaşamasını engellenmeye çalışanlar, geçmişte olduğu gibi yine bu halkı cahil bırakmaya ve değerlerinden uzaklaştırmaya çalışmaktadırlar. Yapılan bu saldırıları kınıyor, saldırganları lanetleyerek önce Allah`a sonra bu Müslüman Kürt halkına havale ediyoruz." dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir