• DOLAR 32.555
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2436.131
  • ...
Bitlis`te kıtalararası gönül köprüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis Sanayi ve İş Adamları Derneği`nin (BİSİAD) daveti üzerine Bitlis`e gelen farklı ülkelerdeki gönül elçileri, Kurban Bayramında mağdur ailelere et dağıtımını yaptılar. Afrika ülkeleri başta olmak üzere ülkenin farklı yerlerinde gelen onlarca kişi bayramın sevincini et dağıtımını yaparak yaşadılar.
 
Bitlis ve ilçelerindeki ihtiyaç sahiplerinin tek tek kapısını çalan gönüllüler, kapılarını çaldıkları Bitlislilerin hem bayramlarını kutluyor hem de bayram sevinçlerini paylaşıyor. Gönüllüleri kapıda gören Bitlisliler ise bu bayramda da kendilerini unutmayan ve ailelerini bırakarak bayramı kendileriyle geçirmeye gelen gönüllülere teşekkür ediyor.
 
Bitlis`e Etiyopya`dan geldiğini belirten İmaj İsmail, Kurban Bayramını Bitlis`te Bitlislilerle geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendilerinin kapılarını çaldıkları ailelerin bayramını kendi dillerinde kutladığını ancak dillerinin faklı olmasına karşın niyetlerin bir olması nedeniyle Bitlisli ailelerin de kendilerinin bayramlarını Kürkçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça kutladığını ifade ederek şöyle konuştu:"Burada yaşadığımız duyguyu kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Öyle ki her kapısını çaldığımız aile, bizleri bağrına bastı, misafir etti, bize kardeş oldu. Bundan daha büyük bir sevinç ve mutluluk olamaz. Allah`ın izniyle daha nice bayramlarda bu kardeşlerimizle yine nice gönül ve barış köprüsü kurmaya devam edeceğiz." dedi.
 
Ailelerinden uzakta kendilerine yakın olarak bayrama giren misafirlere minnettar olduklarını belirten Bitlisli vatandaşlardan İsmet Kanık, "Sabah kapımız çalındı. Kapıyı açtığımızda ise onları karşımızda gördük. Hem bizim bayramımızı kutladılar hem de bize kurban eti verdiler. En önemlisi de bize dostluklarını ve kardeşliklerini verdiler. Bu yüzden hepsine çok çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir