• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Fransa`da öğrenci ayaklanması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
PARİS - Başkent Paris`te geçtiğimiz Salı günü, 15 yaşındaki Kosovalı öğrencinin okul gezisindeyken okul aracının durdurulup kendisinin arkadaşları ve öğretmenlerinin gözleri önünde polis tarafından göz altına alınıp, oturum kağıdı olmaması sebebiyle sınır dışı edilmesi ülkedeki siyasi parti ve sendikaların tepkisini çekti.
 
15 yaşındaki bir kız öğrencinin bu şekilde gözaltına alınıp sınır dışı edilmesi birçok okulda grev ve gösterilere neden oldu. Bu nedenle Perşembe ve cuma günleri Paris içinde ve dışında onlarca okulda öğrencilerin dersleri boykot edip derslere girmedikleri öğrenildi. Öğrenciler bu olayı protesto ederek, bununla birlikte Fransa`da sol partinin ve birçok sendikanın (FSU, FCPE) katılımıyla Bastille Meydanında gösteriler yapıldı.
 
Cuma günü gösteriler daha da artarak devam etti. Diğer okullara da sıçrayan gösteriler Paris`te birçok okulda öğrencilerin derslere girmedikleri ve okul önünde gösteriler yaptığı görüldü.
 
Protestocular içişleri bakanlığını suçluyor. Ülke genelinde büyük bir sıkandal olarak görülen Leonarda adlı kız öğrencinin sınırdışı edilmesi olayında suçlu Fransa İçişleri Bakanlığı olarak görülüyor. Birçok siyasinin ve sendikanın yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Manuel Valls istifası istendi. (Enes Suiçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir