• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Suriye`de 50 Kişi Hayatını kaypetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerine bağlı ordu birliklerinin muhaliflere yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam`ın banliyölerinde 18, Deyru`z Zor ve Humus`ta 9`ar, Hama`da 6, Rakka`da 5, İdlib`de 2 ve Dera kentinde 1 olmak üzere 50 kişinin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, ölenler arasında 19 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunun bulunduğu kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Rakka Askeri Güvenlik Şube Başkanı Albay Semir Ali Muhammed ile kentteki 17. Tümen Komutanı General Ala Receb`in silahlı gruplarca öldürüldüğünü ifade etti.

Rakka`nın Tel Abyad ilçesinde ÖSO birlikleri ile Suriye ordusu arasında çatışmaların yaşandığı, ÖSO birliklerinin Deyru`z Zor kentindeki askeri havaalanına saldırarak rejim güçlerine büyük zaiyat verdiği bildirildi.

ÖSO ile Esed güçlerinin Halep`teki çatışmalarında ise Halep Merkezi Hapishanesi`nin muhalif birliklerin eline geçmesinin an meselesi olduğu öne sürüldü.

ÖSO birliklerinin Halep`in güneyindeki Sıfeyra beldesindeki Esed birliklerine ait bir konvoya düzenlediği saldırıda 3 tankla çok sayıda askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir