• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Cizre`de bin 100 aileye kurban eti ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Umut Kervanı Platformuna üye STK`lardan Cizre Nuh Gıda Bankası, 150 kişilik ekibiyle toplu kurban kesimi yaptı. Derneğin kestirdiği 90 kurbanlık ilçenin 12 mahallesindeki bin 100 aileye ulaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cizre Nuh Gıda Bankası Gıda Yardımı Komisyonu Başkanı Savaş Topal, daha önceden tespitini yaptıkları muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdıklarını söyledi. Doksan adet büyükbaş ve küçükbaş hayvanın kesimine aracı olduklarını ifade eden Topal, "Sağ olsun kardeşlerimizin hassasiyetlerinin bir sonucu olarak yılda bir kerede olsa ihtiyaç sahibi ailelerinin evlerine et girmektedir. Bu hizmete emeği geçen Nuh Gıda Bankası üye ve gönüllümüzden de Allah razı olsun." dedi.

Kestirdikleri kurbanların etlerini Cizre`nin 12 mahallesinde bulunan muhtaç ailelere dağıttıklarını ifade eden Topal, "Bu yardımları 6 yıl boyunca Mustazaf Der olarak yaptık. Şimdi ise Nuh Gıda Bankası olarak yardımlarımıza devam ediyoruz. Her yıl kestirdiğimiz kurbanlıkların sayısı artıyor. Geçen yıl da toplu olarak kurbanlık kestirmiştik." İfadelerini kullandı.

Topal son olarak "Bize maddi-manevi ve bizzat beden gücüyle yardım eden üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Ayrıca tüm Müslümanların bayramını kutlarız." şeklinde konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir