• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Bitlis'te kurban satış yeri çileye döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban satıcıları belediye yetkililerinin kendilerine tahsis ettiği yerin çileden başka bir şey olmadığını ifade ederek Belediyeye dert yandılar. Başka illerde satıcılar için yerlerin tahsis edildiğini belirten satıcılar, burada kendilerine tahsis edilen yerin şehirden uzak bir inşaat çalışma alanı olduğunu söylediler.
Kurban satış yerinin çileye dönüştüğünü belirten Zeydin Bulut, "Her yıl olduğu gibi bu yılda Belediye, kurban satıcılarını mağdur etti. Bayrama sayılı günler kala belediye tarafında piyasada ve mahallelerde kurbanlık hayvan satışının yasak olduğunu ve satanlar hakkında yasal işlem yapacaklarını duyurdular.

Kurban satıcılarına yer tahsis edildiği söylendi. Tahsis edilen yer, kara yol çalışmasının bulunduğu Arap köprüsü mevkiinde bir yerdir. Burada akşama kadar çalışmalar yapılıyor. Araç trafiği hat safhada ve şehirden uzak bir yerdir. Hayvanlarımızı bıraktığımız bu yerde su yok, WC yok, abdest alıp namaz kılınacak bir yer yok, yemek yiyecek, çay içecek bir yer yoktur. Buraya en yakın olan camide de çalışmalardan dolayı kesilen sular nedeniyle bu ihtiyaçları buradan da karşılayamıyoruz. Her yerde belediye yetkilileri senede bir defa kurbanlık besleyip satan kurban satıcılarına yer tahsisi yapmaktadır. Fakat Bitlis belediyesi her yıl bizleri mağdur ettiği gibi bu yıl da bizleri mağdur etmektedir." dedi.

Kurban satıcılarından Şefik Akkoyun ise, " Bizlere tahsis edilen kurban pazarı, bulunduğu karayolu kenarında çalışmalar nedeniyle toz duman içindedir. Bu tozdan dolayı hem biz hem de hayvanlarımız zarar görmektedir. Yetkililerden en azından arada bir buraya itfaiye tarafında su serpilmesini istedik bunu da yapmadılar. Biz kurban satıcıları zor durumdayız. Hayvanlarımız zarar görüyor. Sabah getiriyoruz, akşam tekrar araçlara yükleyip götürüyoruz. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir