• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Fakıbaba eski otogardaki Camiyi sattı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdulkadir İkbal, eski otogarda bulunan Camiinin Şanlıurfa Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba tarafından satılarak yıktırıldığını iddia etti.

Eski otogarda Urfalı iş adamı Alaeddin Çataltaş tarafından bir Cami yapıldığını, bu Camiye Müftülük tarafından da resmi imam tayin edildiğini belirten İkbal, "Beş yıl evvel Otogar Camii yeri ile birlikte Urfa Belediyesi tarafından satılması büyük bir vebaldir. İslami fıkha göre; bir Camii'nin yeri asla satılamaz, onun çok farklı şartları vardır. Çünkü Camii yeri ve üzerindeki binayla beraber bütün müştemilatı vakıf malıdır." dedi.

Hıristiyan, Musevi ve Komünist ülkelerinde bazı Camilerin yerle bir edildiğini bir kısmının ya satıldığını ya da kiliselere çevrildiğini ifade eden İkbal," Eski Otogar Camii ile beraber yıkıldıktan sonra o arsanın üzerinde beş yıldızlı bir otel ve devasa bir iş merkezi yapılmıştır. Fakıbaba'nın yaptığı bu icraatın cumhuriyetin ilk yıllarında da benzer örnekleri yüzlercedir. O dönemde Camilere karşı yapılanlar hala unutulmuş değildir. Yaşlılarımız o günleri hatırlarken gözyaşlarına boğulurlar." şeklinde konuştu.

İkbal ayrıca; Urfa Belediyesinin geçmiş imar planlarını gözden geçirip Camii yeri olarak ayrılan arsaların, yeşil alana dönüştürüldükten sonra bu arsaların satılıp satılmadığının yetkililerce açığa çıkarılmasının büyük bir hizmete vesile olacağını belirtti.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir