• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Kara bayram söylemleri halka ihanettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda PKK/BDP çevresinin bir takım bahaneler öne sürerek Müslüman halkın İslami Bayramlarını kutlamalarını engellemek için zihinleri bulandıracak iddialarda bulunmasına Müslüman Alimler Cemiyeti tepki gösterdi. Her Ramazan ve Kurban Bayramında "Kürtler ölürken biz bayramı kutlamıyoruz, Rojava`da katliam var yada bu bayram, kara bayramdır." gibi söylemlerle ortaya atılanların, gayri İslami gün ve bayramlarda çılgınca ateşin etrafında dönüp eğlenmeleri dikkatlerden kaçmıyor.

İslami Bayramlar ve PKK/BDP çevresinin bu bayramları sabote girişimlerini Müslüman Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ve Cemiyetin başkan yardımcısı Molla Mehmet Şenlik Hoca`ya sorduk

Allah`u Teala cahili bayramlar yerine Müslümanlara iki bayram hediye etti
Allah Resulü Medine`ye hicretinden sonra Medine sakinlerinin kendi aralarında kutlamış oldukları iki bayrama şahit olduğunu ifade eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Enver Kılıçaslan, Resulullah`ın orada bulunan Müslümanları bu bayramlaşmadan men ettiğini belirterek, "Allah Resulü Nevroz ve Mihrican isminde cahili adetlere dayanan bu iki bayramı kutlamaktan Müslümanları men etti ve bunların yerine Rabbiniz daha hayırlı iki bayram hediye etti. Bunlardan biri Ramazan Bayramı diğeri de Kurban Bayramı`dır. Bu bayram günlerinde oruç tutmak haramdır. Çünkü Allah Resulü: `bu günler yemek-içmek, keyif ve fakirlerin gönlünü hoş etme günleridir." diyerek Müslümanların bayramlarının nasıl ortaya çıktığına işaret etti.

"Gücü olduğu halde kurban kesmeyenler namazgâhlarımıza gelmesin"
"Allah, Ramazan`da fitrelerin fakirlere verilmesini istemiştir ki bu sayede fakirlerin gönlü hoş olsun" diyerek bayram vesilesiyle toplumda meydana gelen duyarlılık ve dayanışmanın önemine işaret eden Kılıçaslan, Kurban bayramında da fakirlerin gönlünü hoş etmek ve onları sevindirmek için kurban kesildiğini ve bu şekilde toplumda yaşayan fakirlerin de gözetildiğini söyledi. Kılıçaslan, "İmam Hanefi`ye göre zengin Müslümanların kurban kesmek vacip, İmam Şafii ve cumhuru Ulemaya göre ise sünnet-i müekkede`dir. Ki Allah Resulü `Gücü olduğu halde kurban kesmeyenler namazgâhlarımıza gelmesin.` Buyuruyor. Onun için bu bayram barış ve huzurun tesis edildiği günlerdir. Fakirlerle zenginler arasındaki bağların kuvvetlenmesini sağlamayı amaçlar. Müslümanlar yaşadıkları sürece bu böyledir. Toplumumuzda bayramlarda küsler barıştırılır. Bu tarih boyunca böyle olmuştur ve olmaya da devam edecektir" diyerek bayramların toplumsal misyonuna işaret etti.

"Allah`ın bu ikramlarında rahatsız olmak Allah`a ve Allah`ın dinine ihanet etmektir"
" Maalesef günümüzde bazı kesimler bu bayramları kaldırarak ateşperestlerin bayramlarını mubah göstermeye çalışmaktadırlar ki böylesi bir girişimde bulunanlar İslam`a ve Müslümanlara düşman olanlardan başkası değildir." diyen Kılıçaslan, "Bunları kaldırmaya çalışmak ve kesintiye uğraması için çabalamak ya da Allah`ın bu ikramlarında rahatsız olmak Yahudilere ve ateşperestlere hizmet etmektir. Bu halka, halkın inancına ve değerlerine ihanet etmektir. Allah`a ve Allah`ın dinine ihanet etmektir. Allah Resulüne ve Kuran`a ihanet etmektir. Hatta şu kadarını söyleyeyim. Bu söylediğim de şer`i bir meseledir. Bu bayramlara mukabil `bizim bayramlarımız bunlar değil Nevroz ve Mihrican bayramlarıdır. Biz bunları kutlarız` diyenler Allah muhafaza itikatlarını bozmuş olurlar ki hayır ve hasenelerini mahvederler. Böyle bir tavır içerisinde olanlar bu günleri kendileri için dini bir bayram olarak telakki eden ateşperestlerle haşir olacaklardır" diyerek Müslümanların itikadi olarak bu hususta dikkat etmeleri gerektiğine işaret etti.

"Fitne uykudadır. O`nu uyandırana lanet olsun"
Bayramların maddi ve manevi güzelliklerinin oldukça fazla olduğuna işaret eden Kılıçaslan, maddi güzelliğin, fakirler sofralarında hiç olmazsa yılda bir kere de olsa bolca et görmesi olduğunu belirtti. Kılıçaslan Ramazan Bayramından sonra da verilen Fitre ve Zekâtların fakirler için hiç de küçümsenmeyecek bir ihtiyaç giderme kapsı olduğunu belirterek " Böylesi sebeplerle fakirlerimiz, miskinlerimiz seviniyorlar. Bunlar az bir şey midir? Düşünsenize, bu yardımları yapan insanlar da manevi olarak seviniyor ve Rabbine karşı bir vazifesini yerine getirdiği için Ruhen bir huzur buluyor. Yani Allah (cc) bize bahşettiği bu iki bayram ile hem zengin fakir arası bir musalaha yapılmış hem de toplum toplu olarak bir temizlenme ve Rabbini razı etme faaliyeti başlatmıştır. Bu faaliyetler toplumun huzur ve bereketinin asli kodlarıdır. Bu kodlar ile oynarsanız toplumda fitne çıkarırsınız. İşte bu noktada ben sözü Allah Resulüne bırakıyorum. ` Fitne uykudadır. O`nu uyandırana lanet olsun` bundan daha büyük bir uyarı ben bilmiyorum ve bir peygamberin lanet okuduğu sınıflardan olmaktan Allah`a sığınırım." uyarısında bulundu.

"Unutmayalım ki her kes iman ettiği gibi yaşamak durumundadır"
Son dönemlerde gündem de sıkça karşılaşılan ve toplum üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanılan` Kara Bayram` meselesine de değinen Kılıçaslan, "Kara bayram ilan etmek, siyah elbiseler giymek ya da başımıza gelen musibetlere feryad-u figan edip çırpınmak İslam`ın hoş görmediği ve Müslümanları menettiği bir durumdur. Bu gibi bahanelerle Müslümanlara dayatmalar yapanlar, dükkânlarını yakanların Müslümanların dostu olması mümkün değildir. Unutmayalım ki her kes iman ettiği gibi yaşamak durumundadır. Bu Allah`ın bize emridir" diyerek İslam`ın şiarlarının hayatımızda olmasının önemine değindi.

"O günler şeytan ve şeytani düşüncelerin yas günüdür"
Bayramın Müslümanlar için çok şey ifade ettiğini söyleyen Müslüman Alimler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, bundan dolayı bayramların Müslümanların hayatında büyük rol oynadığını ve toplum içerisinde yapıcı bir rol oynayarak yıkıcı değil birleştirici, kaynaştırıcı gücü olduğuna dikkat çekti. Şenlik, "Günümüzde bazı insanların bayramları birtakım olumsuz hadiselere ön ayak yapması bayrama düşmanlıklarındandır. Çünkü bayramlarda kendilerinin değil Müslümanların muhabbeti söz konusudur. Ehli nifak bundan rahatsız olur en çok nefret ettikleri günler bayram günleridir. O günler şeytan ve şeytani düşüncelerin yas günüdür. Müslümanlar bu müspet yönlerini bayramdan alırken münafıklar kâfirler ve onların oyunlarına gelen insanlar bayramı bayram olmaktan çıkarmak ve Müslümanlara bayramları tattırmamak için bir takım bahanelerle komplolar kurmakla uğraşırlar. İşte bizim yas günümüzdür diyorlar ve bayramı Müslümanlara yaptırmıyorlar. Allah-u Teala onları demek ki bayrama layık görmüyor. Dolayısıyla Allah-u Teala onlara bir mahrumiyet vermiştir. Onlar bununla birlikte bir yas içerisindedirler. Bunlar Müslümanları yas içerisine sürüklemek isterken kendi hayatlarını yas içerisinde geçiriyor. Ama müminin dünyası ve gönlü ferahtır. Müslüman her şeye güzel bakıyor onun için güzel görüyor ve haytalarından lezzet alıyorlar. Allah Teala bayramlarımızı bayram etsin" dileğinde bulunarak Müslümanların her halükarda mutlu ve umutlu olmaları gerektiğine işaret etti.

"Müslümanlarla âdete dalga geçiyor"
İslami ve insani değerlerden yana nasibi olmayanlar için Pislik hayvanının misalini veren Şenlik, Bayramların aslında göreceli olduğunu ve "Bayramda dağda kan akıtılırken biz bayram yapamayız" diyenlerin nevroz u kutlarken dağlarda kan duruyor mu? Sorusunu yöneltti. Şenlik, "bunların yanı sıra bir diğeri de `Kâbe Arapların olsun Çankaya bize yeter diyor` bunlar kendilerine göre bir yol tutmuşlardır, kendilerine bir hedef seçmişlerdir onu kutsuyorlar. Mecusilerin adetlerinden gelen ateş yakma eylemi bir bayramdır da Müslü-manların bayramlarında hayvan kanının akıtılmasına hayvan katliamı diyorlar. Kimileri bununla dalga geçmek için tavuk da kurban olur diye Müslümanlarla âdete dalga geçiyor" diyerek İslami değerler ile ilgili takınılan tavırların hiç de masum tavırlar olmadığına işaret etti.

"Zulmü hiçbir zaman hoş görmeyiz"
Müslümanların bu gün dünyanın birçok yerinde bayrama buruk girdiğini hatırlatan Şenlik, "Mısır`da kan akıtılırken, Suriye de kan akılırken nice ve Müslümanlar kan ağlıyor diye yas ilan edip bayram etmeme gibi bir lüksümüz yok. Evet, tüm bu yaşananlara karşı tavrımız çok net. Zulmü hiçbir zaman hoş görmeyiz. Ancak bizler bayram gibi Müslümanların önemli günlerinden ve İslam`ın şiarlarından olan bir günü en güzel şekilde ihya edecek ve tüm İslam düşmanlarının gözüne sokar gibi bu günlerimizi de ihya edeceğiz. Bu mübarek günlerde de en makbul dualarımızı kardeşlerimiz için Rabbimize yollayacağız inşallah" diyerek Müslümanların yaşanan olaylar karşısında takınması gereken tavra işaret etti.

"Evlerimizde olalım misafir kabul edelim, misafirliklere gidelim"
Bayramda Müslümanların yapmaları gerekenlere de kısaca değinen Şenlik, "Yaşıyorlarsa Anne Babalarımızı ilkin ziyaret edelim ya da arayalım dualarını alalım, kendi aramızda ziyaretleşelim. İkramlarda bulunalım. Gelen misafirlere bir şeylere ikram edelim dualarını alalım. Bir şeker dahi olsa bunu yapalım. Bunlara dikkat edelim. Ölülerimizi de unutmayacağız. Bayramda dolaşmak gezmek güzeldir, âlimlerimizi de ziyaret edelim. Bayramda küskün olduğumuz insanlardan kaçmak yerine gidip onlarla da kucaklaşalım. Evlerimizde olalım misafir kabul edelim, misafirliklere gidelim" şeklinde tavsiyelerinde bulundu. (Fikret Özkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir