• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
"Beni zorla Türk yapmak istediler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bismil Ak Parti İlçe Teşkilatı Aylık Meclis Toplantısı'nda konuşan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Demokratik Paket hakkında değerlendirmede bulunarak, Türkiye'de en önemli sorunun başörtüsü sorunu olduğunu, bu sorunun da çözüldüğü iddia etti.

 

Cuma İçten burada yaptığı konuşmada, başörtüsünün bu ülkede herkesin her ırkın ortak ve büyük sorunu olduğunu belirterek, "Yılarca bu ülke benim ülkem olmasına rağmen bu vatan benim vatanım olmasına rağmen bu devlet benim devletim olmasına rağmen yılarca başörtüsü nedeniyle kız çocuklarımızı okutamadık bize zülüm ettiler paraları imkânları olanlar çocuklarını yurt dışında okuttular başörtüsü zulmü olduğu için gözyaşları döküldü geleceği elinden alınan genç kızlarımız oldu bunların geçmişte hükümet olan bu ülkeyi yöneten askeri darbelerle millet idaresini bir tarafa itip askeri darbeyle bu ülkeyi yönetenlerle yapıldı. Ama biz hiçbir zaman hakkımızı gasp edildiği zaman bizim bacılarımız zorla öğretim görevlileri tarafından polisler tarafından farklı zihniyetler öğrenciler ve ideolojiler tarafından kolundan tutulup dövülerek İstanbul üniversitelerinde, kapılarda dışarı atıldığı zamanda bile biz hiçbir zaman hukukun dışına çıkacak eylemlerde yapmadık biz elimize taş almadık hiçbir esnafın camını taşlamadık biz elimize Molotof almadık hiçbir esnafın dükkanına arabasına Molotof atmadık biz elimize silah alıp dağa çıkmadık. Niçin böyle yaptık çünkü biz demokrasiye inandık." diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

 

'Başörtüsünden dolayı aileler çocuklarını okula gönderemedi'
İçten konuşmasının devamında, bölgede anne ve babaların kız çocuklarını başı açılacak diye okula gidemediklerini erkek çocukların ancak okuyabildiğinin altını çizerek, okullarda ana dilde eğitim yok diye çocuklarını okula göndermeyen aileler olduğunu söyledi.

 

'Türklerin de Kürtlerin de en büyük sorunu başörtüsü sorunudur'
Türklerin ve Kürtlerin en büyük sorunu olan başörtü sorununun Demokratik Paket ile tarihe karıştığı iddiasına yer veren İçten, "Kamuda çalışanlar herkes başörtüsü takmak isteyen taka bilir. Başörtüsüne bir ideoloji bir simge olarak bakanı kınıyorum bu bir inanç meselesidir inancından dolayı yaşamak isteyenin bir tercihidir bu tercihi seçen herkese saygı gösterilmesi gerekmektedir.80 yıldır bunu mücadelesini verdik bu millet destek verdiği için bu meydana geldi." dedi.

 

Okullarda okutulan faşist içerikli 'Andımız' konusuna da değinen Cuma İçten, "Benim, herkesin hata düne kadar çocuklarımızın yaşadıkları bir konu var. Beni zorla Türk yapmak istediler 80 yıldır tüm herkesi zorla Türkleştirmek istediler." diyerek derin devlete şöyle seslendi: "Ey seksen yıllık zihniyet, bak beni Türk edemedin ben Kürdüm ama sen bana her sabah okulda andımızı şart koştun, beni zorla Türkleştirmek istedin ama başaramadınız hiçbir ırkın diğer ırkın üstünlüğü yoktur biz yaratılırken Allah bize sizi Türk mü Kürt mü yaratayım diye bize sormadı. Dolasıyla etnik milliyetçiliği ortadan kaldırdık okurlarda okunan andı artık elhamdülillah yok on yıl önce biri gelip deseydi andımızı okullarda kaldıracağız kimseler inanmazdı."

 

'DTP Kürt sorunu işkence anadilde eğitim talebiyle Ak Parti'ye gelmedi'
DTP'li milletvekillerinden oluşan bir heyetin, 2002- 2003'te Kasım seçimlerinden sonra Başbakan'a gelerek, "Biz sizden sadece şunu istiyoruz olağanüstü kaldır sizden başka bir şey istemiyoruz dediler. Kürt sorunu işkence anadil eğitim sorunu vardır demediler sadece olağanüstü kalkmasını istediler. Bu günkü aynı insanlar BDP'liler, pakete karşı çıkarak Kürt haklarından ana dilde söz ediyorlar oysaki biz yaşanan tüm zulümler haksızlıkları ortadan kaldırdık. " İfadelerine yer vererek BDP'ye yüklendi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir