• DOLAR 32.384
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2411.202
  • ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi ile Meclis'te bir araya geldi. Kurtulmuş ile Mendelavi, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya başkanlık yaptı.

Mendelavi ve heyetini TBMM'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, komşu, kardeş ve halkları arasında asırlardır gönülden kuvvetli bağları bulunan iki ülke olarak, bundan sonra da yakın çalışma içerisinde ilişkileri çok daha ileri noktalara götüreceklerini belirtti.

İki ülke arasında ticaret, sanayi, kültür, turizm ve eğitim başta olmak üzere tüm alanlarda karşılıklı işbirliğini geliştirmek için önemli bir zeminin mevcut olduğunun altını çizen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta Irak'a yapacağı ziyaretin fevkalade önemli bir dönüm noktası teşkil edeceğine inandığını dile getirdi. Kurtulmuş, her iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileri götürebilmek için mevcut projelerin üzerinde mutabık kalınması ve anlaşmaların imzalanmasının mümkün olduğu bir ziyaret gerçekleştirileceğini belirti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir