• DOLAR 32.383
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2393.708
  • ...
Emiroğlu: HÜDA PAR olarak Bingöl'de güçlü bir zemin elde ettik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin 31 Mart'taki yerel seçimlerde Bingöl'den aday gösterilen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki ulusal ve yerel gazetecilerle bir araya geldi. Emiroğlu, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni eden Emiroğlu, "HÜDA PAR 2012 beri siyaset yapan bir partidir. Biz ilk yerel seçim tecrübemizi 2014 yılında yaşadık. Henüz partimizi daha yeni kurmuştuk. 2012 Aralık ayında kurduğumuz parti 2014’ün Mart ayında ilk kez bir seçime dahil oldu. 2014 yerel seçiminde biz Türkiye genelinde seçime giremedik. Çünkü henüz teşkilatlarımızı tamamlayamamıştık. Bu açıdan lokalde, yani 9 ilde seçime dahil olduk. Bu 9 ilde elde ettiğimiz sonuç da yeni bir parti olmamıza rağmen fena bir sonuç değildi." dedi.

Emiroğlu, “Türkiye'de en fazla belediye başkan adayı gösteren 8. partiyiz. 760 belediye başkan adayı gösterdik. Bu bizim açımızdan tabii ki önemli bir adım oldu. Çünkü henüz Türkiye'nin bazı vilayetlerinde teşkilatımız yok. 56 ilde teşkilatımız var. Bazı illerde temsilcilik düzeyinde arkadaşlarımız çalışıyor. Geri kalan illerde de altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda 81 vilayetin tamamında teşkilatlanma işlemimizi tamamlayacağız." diye konuştu.

Emiroğlu, "Seçim sürecinde, kampanya sürecinde özellikle gönül isterdi ki daha ilkeli daha ahlaki bir zeminde bu kampanya yürütülsün. Fakat maalesef Türkiye siyaseti, Türkiye'deki siyaset kurumu bu açıdan çok da iyi sınav vermiyor. Kampanya süreçleri ne yazık ki ilkelerden ziyade maalesef yalan, iftira, karalama, tezvirat yani bunlarla daha çok yürütülüyor. Bir kere biz bunu asla tasvip etmediğimizi, doğru bulmadığımızı, bu memlekete de yakıştırmadığımızı sürekli ifade ediyoruz.” diye ekledi.

"HÜDA PAR artık buradan güçlü bir zemin elde etmiştir"

Bingöl'de yürüttükleri seçim çalışmalarına değine Emiroğlu, "Siyasi rakiplerimizin imkanları bizimkilere göre çok daha farklıydı. Özellikle iktidar partisinin gücü, imkanları veya kullandıkları argüman onları biraz daha avantajlı hale getirdi. Ama buna rağmen biz herhangi bir şahısla, herhangi bir meseleyi şahsileştirmeden, kişiseleştirmeden işimize baktık. Kampanyamızı yürüttük. Bingöl’de de şunu gördüm. Bizim dokunduğumuz yer elhamdülillah etkisini gösterdi. İnsanlar bizim ortaya koyduğumuz siyasi duruştan veya söylemlerden veya geliştirdiğimiz politikalardan son derece memnun oldular. Bize oy vermeyenler bile yürütüldüğümüz kampanyayı taktir etti, sokakta insanlar beni gördüklerinde adalet, hak hukuk diyorlar. Muazzam bir şey bence. Demek ki bu kadar hasret kalmışız. Elhamdülillah burada bu kampanyayı yürütürken de mümkün mertebe seviyeli olmaya gayret gösterdik. Bingöl genelinde biz bunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz HÜDA PAR artık buradan güçlü bir zemin elde etmiştir. Bundan sonraki seçimlerde, 2028-2029 seçimlerinde burada artık dengeden öte kalıcı bir zeminle inşallah Bingöl'de milletimizin teveccühüyle hemşehrilerimizin teveccühüyle çok önemli bir noktaya gelecektir. Ümidimiz de odur. Gördüğümüz de odur." ifadelerine yer verdi.

Program basının sorularından sonra fotoğraf çekimiyle son buldu. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir