• DOLAR 32.236
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2459.182
  • ...
Manisa`dan Mısır darbecilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANiSA - Manolya Meydanı`nda toplanan Sivil Dayanışma Plarformu ile R4BİA Platformu üyesi STK`ların üyelerinden oluşan kalabalık grup, `İnsanlık daha fazla ölmesin`, `Sen susarsan dünya susacak` yazılı dövizleri taşıyıp, `Müslüman zulme boyun eğmez` sloganları attı.
 
Platform adına açıklama yapan Ahmet Günhan, Mısır`da yaşananları bütün insanlık için tehdit olarak gördüklerini belirterek darbeye sessiz kalanları zulmün iştirakçisi olarak niteledi.
 
Günhan, "Mısır`ın demokratik yolla seçilmiş sivil iradenin yanında olmayı insan olmanın gereği olarak görüyoruz. İnsan ve vicdanı olan herkesi, darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine ve insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz. Herkes için adil, özgür, barışçıl ve inançlara saygılı, her tür ayırıma son veren bir dünya istiyoruz. Bu yüzden Rabiatul Adeviyye Meydanı`nda yapılan katliama sessiz kalmayacağız. İnsani değerleri kuşanan STK`lar olarak, Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan tüm zulümlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız. Adalet, hürriyet, meşruiyet, insan hak ve onurunun savunucusu olacağız." dedi.
 
İbrahim Korkmaz Hocanın Mısır`da darbeciler tarafından katledilenler için dua etmesinin ardından protesto eylemi sona erdi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir