• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Emlakçıların imar isyanı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerin üzerinde 3 yıl geçmesine rağmen bir türlü imar planının çıkmaması emlakçıları isyan ettirdi. Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yürüyerek siyah çelenk bırakmak isteyen Emlakçılara polis engel olunca grup Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yaparak dağıldı.

 

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Van Emlakçılar Dayanışma Derneği, imar planının tamamlanmamasına tepki göstererek, imar planının çıkmamasının Van'ın ekonomisini depremden daha çok altüst ettiğini ve Van'a gelen yatırımların başka illere kaymasına neden olduğunu vurguladı.

 

Sanat Sokağında yapılan basın açıklamasını Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek okudu. Özdek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Van Milletvekillerinin, dönemin Van Valisinin ve Belediyenin görevlerini hakkıyla yerine getirmedikleri için bu gün bu durumda olduklarını söyleyerek mevcut duruma tepki gösterdi.

 

"Milletvekillerimiz hiçbir soruna çözüm bulamadı"
İktidar partisini ve her fırsatta bölgenin tek temsilcisi olduğu iddiasında bulunan BDP'yi eleştiren Özdek, 2 partinin de imar konusunda bir şey yapmadıklarını ifade etti. Özdek, "Şu anda Erdoğan Bayraktar'ın vermiş olduğu sözler askıda kalmış. Buna karşılık siyasi partilerimiz bu konu da duyarsız kaldılar. Van'ın geleceğinin karartılmaması konusunda kimse kılını kıpırdatmadı. Milletvekillerimiz kendi kabuklarından çıkıp hiçbir soruna çözüm bulamadı, bulmadı. Van'ın imar sorununa parmak basmadılar. Bu nedenle bizler de vatandaşlar ve esnaflar olarak bu sıkıntıları en acı şekliyle yaşıyoruz. Şuanda imar da 18. Madde ile ilgili Van'da bir takım düzenlemeler yapılmak istenmektedir. Bu düzenlemelerle Van'ın kaderi ile oynanmıştır. 18. madde batı illerinde nasıl uygulanıyor ise Van'da da o şekilde uygulanmasını talep ve arz ediyoruz. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyoruz, yetkililer sesimize kulak versin." dedi.

 

"Van'ın sahipsiz olduğunu dile getiriyoruz"
Van'ın şu an içinde bulunduğu konumu hak etmediğini dile getiren Özdek, "Van adeta büyük bir köy kent durumuna sürüklenmek istenmektedir. 2 yıldır halen imar planı çıkmadı. Bu durum esnafımızı kepenk kapatmaya götürdü. Bunu yetkililerin vicdanına sunuyorum. Bu yetkililerin gelip Van halkının durumunu görmesi lazım. Van, ciddi ekonomik kayıplar içerisinde ve sermayesi başka illere kaymaktadır. Van'ın, şu an olduğu konumunun çok ötesinde olması lazım. Ama görüyoruz ki, Van'a atanan valiler insanlara büyük vaatlerde bulunuyor. Seçilen Belediye Başkanları da görevlerini yeterince yapmıyorlar. Van'ın sahipsiz olduğunu dile getiriyoruz. 2 yıldır çıkmamış olan imar planı Van'ı depremden daha çok etkiledi." şeklinde konuştu.

 

Ne olursa olsun imarın bir an önce çıkarılması ve Van'ın içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması gerektiğini söyleyen Özdek, "Van'ın hak ettiği seviyeyi yakalaması lazım. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz. Kepenk kapatan esnafın hakkını da soracağız. Van şu an ciddi bir kriz içerisinde. Bu bayramı nasıl geçireceğini bile bilmiyor." ifadelerine yer verdi.

 

Öte yandan yıkılan Bayram Oteli önünden başlayıp, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yürümek isteyen gruba polis tarafından izin verilmedi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir