• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Bingöl'de İş Sağlığı ve Güvenliği semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Belediyesi, vatandaşa daha iyi hizmet sunmak amacıyla, personeline yönelik 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu eğitim semineri düzenledi.


Seminerde, uzmanlar tarafından verimli çalışma metotları, iş güvenliğini tehdit eden unsurlar, risk analizi ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirler ile acil durumlarda yapılması gerekenler gibi pek çok önemli konu hakkında bilgiler verildi.


Düzenlenen seminer ile ilgili bilgi veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, eğitim seminerlerinin gerekliliğine vurgu yaparak, "Personellerimize belli sürelerde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz, hem de personellerimiz bilinçlendiriliyor. Verdiğimiz buna benzer bilinçlendirme seminerleri, personelimizi de oldukça memnun ediyor. Seminerlerimiz devam edecektir." dedi.


Seminerde İş Güvenliği Uzmanı Alparslan Yeter yaptığı sunumda, iş güvenliğinin amacını dile getirerek, "Amacımız işçi ve işvereni korumak ve sonuçta da kaliteli bir hizmetin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Bilgisizlik, uykusuzluk, tehlikeyi önemsememe, ihmal, tedbirsizlik, bakım yetersizliği, yorgunluk, işi ciddiye almama ve moral bozukluğu gibi nedenler, iş kazalarının başlıca faktörleri arasındadır. Bunun için işverenin alacağı tedbirlerin yanı sıra çalışanların da işine yoğunlaşması, gördüğü aksaklıkları ve riskleri zaman kaybetmeksizin ilgililerine bildirmesi ve tedbir alması gerekmektedir." diye konuştu.


Sunumunun devamında, personelin meslek hastalıklarına yakalanmalarının önüne geçecek tedbirler hakkında da bilgiler veren Yeter, iş kazalarının sebeplerinin başında dikkatsizlik, yorgunluk ve dalgınlık geldiğine vurgu yaparak, "Yapılan istatistiklere göre iş kazalarının yüzde 98'inin tehlikeli hareket ve davranışlardan kaynaklandığını, yüzde 2'sinin ise kaçınılmaz durumlardan kaynaklandığını ortaya koyuyor. O yüzden çalışanlar tehlikeli davranışlardan uzak durmalıdır." uyarılarında bulundu.


İlkyardım hakkında personeli bilinçlendiren İşyeri Hekimi Genel Cerrah Dr. Osman Akıntürk de, görseller eşliğinde ilk yardımın inceliklerini anlattı.


Uzmanlar tarafından verilen seminerde ayrıca, Kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışan işçilerin sağlığı ve güvenliği ile koruyucu önlemler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yerindeki riskler ve alınacak önlemler, işyerlerinde uyarı işaretlerinin önemi gibi iş sağlığı ve güvenliğini ilgilendiren konularda sunumlar yapıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir