• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hamas lideri Şedid'ten Batı Şeria  çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Hareketi liderlerinden Abdurrahman Şedid siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'daki saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Şedid, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Çılgın yerleşimcilerin saldırılarına son vermek için Batı Şeria sokaklarında  halk tepkisi ve direniş eylemi çeşitli şekillerde yoğunlaştırılmalıdır.

 Yerleşimcilerin Muğayir köyü ve diğer köy ve kasabalardaki saldırıları ne ilk değil, ne de son olacak.

 Yerleşimcilerin tarihsel olarak Filistin bölgelerine saldırmak için bir bahaneye ihtiyaçları yoktu; bu, önceki katliamların çoğunun aniden ve hiçbir uyarı yapılmadan gerçekleştiği gerçeğinin de gösterdiği gibi.

 Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen yerleşimci suçları, bu saldırıların sistematik ve çeşitli amaçlar taşıdığını, işgal hükümetinin askeri ve siyasi örtüsüyle gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. 

İşgal bakanları, Batı Şeria'daki yerleşimcilerin silahlandırılması fikrini teşvik ediyor ve bu yüzleşmenin direnişle karşılanmaması durumunda vatandaşlar arasında yaygın katliamların yaşanabileceğini vurguluyor.

 Yerleşimcilerin saldırıları, onları  korkutmanın yanı sıra, daha fazla Filistin topraklarını ele geçirmeyi ve halkını yerinden etmeyi amaçlıyor ve  onları yerleşimcilerle yüzleşmekten kaçınmaya itiyor.

 Yerleşimcilerin saldırılarını teşvik eden şey, Batı Şeria'daki direniş çalışmalarına, direnişçilere ve aktivistlere yönelik zulümdür ve bu saldırıların tırmanması, Batı Şeria'nın yerleşimciler tarafından tehlikeli bir tırmanışın eşiğinde olduğunu teyit etmektedir.'' denildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir