• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
Mavi Marmara mahkemesine suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mavi Marmara Davası`na bakan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinin başkanı ve üye hakimleri hakkında İsrail Genelkurmay Başkanı Gabiel Ashkenazi`nin de aralarında olduğu dört kişiyle ilgili yakalama kararı çıkartılmaması gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`na (HSYK) şikayette bulunuldu.

Dünya Mağdurlar Derneği Genel Başkanı Avukat YunusAkyol tarafından yapılan şikayette, İsrail Genelkurmay Başkanı Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Marom, İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi hakkında yürütülmekte olup dosyanın dördüncü duruşmasında sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildiği belirtildi.

Akyol, şikayetinde mahkeme heyetinin "yakalama talebini daha sonra değerlendireceğini" bildirerek, duruşmayı 24 Mart 2014`e ertelediğini hatırlattı.

Davanın Türkiye’nin itibarına yönelik olduğu ve biran önce sonuçlandırılmasıgerektiği ifade edilerek, şikayet dilekçesinde şunlar kaydedildi:

"5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100. maddesi gereğince hükme bağlanan tutuklama sebeplerinin gerçekleştiği gerek dosyadan gerekse sanıkların ulusal ve uluslararası basında yaptıkları ikrarlarından açıkça anlaşılmasına rağmen mahkeme heyetince, yakalama ve tutuklama hususunda halen bir karar verilmemiş olması 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’na, Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne açıkça aykırılık ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil ettiğinden işbu şikayetin yapılması zarureti doğmuştur. Davanın mahkeme heyetinin başkan ve üye hakimleri hakkında gerekli adli ve idari tahkikatın yapılarak tecziyelerine karar verilmesini saygıyla talep ederim."

Bu haberler de ilginizi çekebilir