• DOLAR 32.191
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2452.773
  • ...
Lavrov, Çin'i ziyaretinde destek mesajlarıyla karşılandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle ABD ve Avrupa'nın yaptırımları altındaki Rusya'ya, yakınlaşma siyaseti sürdürdüğü Çin'den destek mesajları geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin'e düzenlediği resmi ziyarette, mevkidaşı Vang Yi ile temaslarının yanı sıra Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından kabul edildi.

Lavrov, ziyaretinde, Çin tarafının, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimini takdir eden, Moskova yönetimine uluslararası arenada desteği sürdürmeyi vadeden mesajlarıyla karşılandı.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Şi, Lavrov ile görüşmesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 18 Mart'ta yapılan seçimlerde yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıl dönümü olan 2024 yılının ilişkilerdeki olumlu ivmeyi sürdürmek için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çin'in Rus halkının kendi koşullarına uygun kalkınma yolunu izlemesini, Rus hükümetinin terörle mücadelesini ve toplumsal güvenlik ile istikrarı sağlama çabalarını desteklediğini ifade eden Şi, Rusya ile ilişkilerini geliştirmeye büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir