• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
`Hizbullah Davası ile Balyoz Birbirinden Farklı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamzaçebi, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında Yargıtay`ın Balyoz Davasına ilişkin kararını değerlendirerek, "Bu karar hukuka oturmamıştır, vicdanlara oturmamıştır, vicdanları yaralamıştır" diyerek şöyle devam etti:

"237 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararının onanması yönündeki kararın gerekçelerinin kararda yer almadığını görüyoruz .

Mahkumiyete esas alınan bu kararın bu delillerin doğru olmadığı, sonradan üretildiği ve bilgisayarlara yerleştirildiği gerek ulusal bilirkişiler gerekse uluslar arası bilirkişiler tarafından açık bir şekilde ortaya konulmuştur.

2003 yılında bilgisayarda oluşturulmuş gibi gözüken, gösterilen bu dijital dosyanın gerçekte 2007 yılında veya 2007 yılından sonra bilgisayarlara yerleştirildiği bilirkişiler tarafından açık bir şekilde ortaya konulmuştur.

Bilgisayar ortamında üretilmiş sonradan üretilmiş bir dosyayı delil kabul ederek bu delil üzerine hüküm inşa etmek son derece yanlış olmuştur, hukuksuz olmuştur.

Hizbullah davası ile bu davanın gerekçeleri birbirinden tamamen farklıdır ."

Hamzaçebi, bu davada evrensel hukukun iki temel ilkesinin, adil yargılanma ve masumiyet karinesinin göz ardı edildiğini savundu.

Savunma hakkı içerisinde sanıkların tanık gösterdiği iki komutanın dinlenmediğini ifade eden Hamzaçebi, "Zamanın Genelkurmay Başkanı Sayın Hilmi Özkök ve zamanın Kara Kuvvetleri Komutanı Sayın Aytaç Yalman tanık olarak mahkeme tarafından dinlenmemiştir. Bunu kabul etmek mümkün değildir" diye konuştu .

"Darbelere nasıl karşı çıkıyorsak hukuksuzluklara da mutlaka karşı çıkmalıyız" ifadesini kullanan Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Bu olayda hukuk çiğnenmiştir. Karar hukuka göre değil, konjonktüre göre bir karar olmuştur. AKP`nin var olabilmesi için devam edebilmesi için böyle bir karara ihtiyaç vardı. Bu karar AKP`nin var olabilmesi yönünde kendisine çok büyük bir destek sağlayacaktır.

Buradan bir öneri yapmak istiyorum. Bu pakete mutlaka ve mutlaka özel yetkili mahkemelerin kaldırılması yönündeki bir düzenlemeyi de ilave etmek ve bu yargılamaların yeniden yapılmasını gerçekleştirmek gerekir ."

(ANKA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir